Controversata companie de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, a strâns mai multe fonduri pe măsură ce se pregătește să înceapă testele pe oameni.

Neuralink tocmai a încasat încă 43 de milioane de dolari săptămâna trecută. Proaspăta finanțare aduce suma strânsă la peste 323 de milioane de dolari, arată documentele autorităților SUA.

Cea mai recentă rundă de investiții miliardarul Peter Thiel, a relatat TechCrunch. Un total de 32 de investitori au contribuit cu fonduri, conform înregistrării întâlnirii.

Neuralink dezvoltă un dispozitiv care va fi implantat la oameni pentru a monitoriza activitatea creierului. Microcipul va fi introdus prin craniul unui pacient, direct în creier.

Compania a obținut aprobarea FDA în mai pentru a începe testarea implantului său în studiile pe oameni anul viitor. Prima etapă va include 11 persoane după ce mii de persoane au aplicat pentru a primi un implant.

Cea mai recentă rundă de finanțare vine în timp ce Elon Musk se confruntă cu o serie de critici suplimentare cu privire la moartea maimuțelor pe care Neuralink le-a folosit până acum pentru a-și testa cipurile. Înainte de a fi instalat implantul, peste zece maimuțe folosite în teste s-au confruntat cu diverse probleme de sănătate și, în cele din urmă, au fost eutanasiate.

Un grup pentru drepturile animalelor a susținut că are înregistrări potrivit cărora maimuțele folosite de Neuralink pentru cercetare au fost maltratate. Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă spune că înregistrările au arătat „suferință extremă”.

Organizația a susținut, de asemenea, că are înregistrări care arată că 12 maimuțe eutanasiate de companie au prezentat simptome grave în urma experimentelor, inclusiv infecții și umflarea creierului.

Musk a spus în septembrie că „nicio maimuță nu a murit ca urmare a implantării cipurilor Neuralink”.
 

Share articol: