Daca omuletii verzi ar trebui sa aleaga un loc unde sa aterizeze, Romania ar putea fi una dintre primele lor optiuni. Tara noastra e prima in lume in clasamentul ONU de popularizare a spatiului cosmic.

Romania a ocupat un loc intai intr-un clasament care ne face cinste. Astronomii si profesorii romani sunt primii in lume la actiunile de popularizare a spaţiului cosmic. Si-au depasit colegii din India, Slovacia şi Statele Unite ale Americii.

Organizatia Natiunilor Unite a dat publicitatii raportul activitatilor dedicate Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic, eveniment organizat anul trecut intre 4 si 10 octombrie. La nivel mondial, Romania se claseaza pe primul loc cu 142 de actiuni, dintre cele 585 organizate in toata lumea. La eveniment au participat in total 63 de tari de pe intregul mapamond.

"Felicit Romania pentru performanta de a gazdui cele mai multe evenimente la nivel mondial dedicate Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic. Romania are motive de a se mandri cu participarea sa in activitati spatiale si insarbatorirea Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic", a declarat Dennis Stone, presedinte voluntar al
Asociatiei pentru Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic.

Tara noastra a pregatit in cadrul evenimentului experimente de fizica, lansarea de rachetomodele, expozitii de fotografii tridimensionale sau concursuri de desene dedicate spatiului.

Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic este un eveniment care se organizeaza anual. In Romania, de coordonarea evenimentului se ocupa Agentia Spatiala Romana.

Sursa: Agentia Spatiala Romana, http://wswromania.blogspot.com

Share articol: