Microsoft a anuntat ca Windows 10 va fi disponibil incepand cu 29 iulie insa nu toti utilizatorii il vor avea imediat.

Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie in 190 de tari din intreaga lume si in 111 limbi. Utilizatorii care au Windows 7 sau Windows 8.1 pot sa se inregistreze pentru upgrade-ul gratuit apasand logo-ul Windows ce apare in partea din dreapta jos a ecranului.

Totusi, inregistrarea nu inseamna ca vei avea Windows 10 de pe 29 iulie. Update-ul va fi initial disponibil pentru cei 4.4 milioane de oameni ce au facut parte din programul Windows Insider. Apoi Windows 10 va fi facut disponibil in valuri.

Odata ce Windows 10 va fi disponibil pentru calculatorul tau, Microsoft va scana calculatorul pentru a verifica daca este compatibil si apoi va fi descarcat sistemul de operare. Pentru a functiona, ai nevoie de un PC sau o tableta cu procesor de 1GHz sau mai rapid, 1GB de RAM pentru computere pe 32 biti si 2GB pentru cele pe 64 biti, 16GB spatiu disponibil pe hard pentru cele pe 32 debiti si 20GB spatiu disponibil pe cele cu 64, DirectX 9 sau mai nou cu driver WDDM 1.0 si un display de 800 x 600 sau mai bun. Daca un sistem nu este inca pregatit pentru a face upgrade-ul la Windows 10, Microsoft va oferi detalii in timpul upgrade-ului.

Update-ul este gratuit pentru oricine cu o versiune inregistrata de Windows 7 sau Windows 8.1 timp de 1 an. Cine are in continuare Windows 8 trebuie sa faca upgrade la Windows 8.1 pentru a putea trece la Windows 10.

Dupa un an, Microsoft va taxa cu 119 dolari pentru Windows 10 Home si 199 de dolari pentru Windows 10 Pro. Orice trece de la o versiune mai veche de Windows, cumpara o versiune de sine statatoare sau cumpara un calculator cu Windows 10 preinstalat va trebui sa plateasca.

 

Microsoft a confirmat deja ca aceasta va fi ultima versiune a sistemului de operare. Spre deosebire de versiunile precedente, nu va exista un sistem de operare separat Windows Phone 10. In schimb, Windows 10 va fi folosit pe toate device-urile Microsoft, inclusiv calculatoare, laptopuri, tablete, smartphone-uri, precum si pe consolele Xbox si HoloLens, noua casca holografica a celor de la Microsoft.

Windows 10 va veni cu un nou browser, Microsoft Edge, ce permite utilizatorilor sa adauge adnote pagini sau sa le salveze pentru a le citi mai tarziu. Va include si asistentul personal al celor de la Microsoft, Cortana.

Share articol: