Jocul video "Glorious Mission", realizat de chinezi, naste dispute cu Japonia

Precum "America's Army" din Statele Unite, jocul chinezesc este un bun material de propaganda.
Jucatorii lui "Glorious Mission" au "permisiunea" de a invada Insulele Senkaku, un teritoriu indelung disputat intre China si Japonia. Fervoarea militara a crescut in cele doua tari in ultimele luni, mai ales dupa ce Shinzo Abe, premierul nipon, a declarat ca tara pe care o reprezinta nu va da inapoi nici un pas in disputa cu "marele popor chinez".
Noua versiunea a jocului a fost creata special pentru a marca Ziua Fortelor Armate Chineze, sarbatoare care coincide cu aniversarea a 86 de ani de la creaarea Armata Populara Eliberatoare. Folosirea jocurilor video ca propaganda este asemanatoare cu miscarea facuta de Statele Unite in 2002. In acel an jocul "America's Army" a fost lansat in speranta "convingerii" mai multor tineri sa se inroleze.
Presa din China sustine ca noul joc a fost testat de soldati, soldati care l-au gasit "distactiv" si foarte realistic. "Glorious Mission", ca si "America's Army", a recreat intregul arsenal al Chinei, de la arme si uniforme la vehicule si avioane de vanatoare.