Industria de gaming a reprezentat mereu o inspirație pentru cea cinematografică și invers. Atunci când un joc sau un film se bucură de apreciere la o scară largă, în jur este construit un adevărat univers de produse, care se bucură din start de popularitate.

De exemplu, fanii filmului „Rambo” joacă cu predilecție slotul video cu același nume, care poate fi găsit pe Vlad Cazino. Pe role apare pictograma care îl reprezintă pe Sylvester Stallone , alături de alte simboluri care au legătură cu războiul și cu jungla în care a luptat Rambo. Cobra, un pericol la fel de mare ca și inamicii pentru soldații americani, este Scatter care inițiază un joc special dacă apare în minim trei exemplare pe ecran. 

Iată alte patru jocuri video inspirate din filme de succes:

„Bad Boys: Miami Takedown” este un joc video bazat pe filmul de comedie și acțiune Bad Boys II. A fost lansat la începutul anului 2004, după lansarea filmului pe DVD și VHS, în 2003.

Jocul urmează acțiunea din film și începe cu o înțelegere între răufăcători: un baron al drogurilor, Tulio Mendoza, este înfuriat după ce a fost furat de un om de afaceri rus pe nume Akimov. Cei doi își rezolvă problemele și își unesc forțele. Între timp, doi agenți TNT, Ray Jackson și partenerul său, Lee-Ann Reid, merg la un restaurant. Jackson stă în mașină, în timp ce Reid intră. În timp ce este la tejghea, mașina explodează cu Jackson înăuntru și Reid este capturat de o bandă cunoscută sub numele de Baby Demons...

„Spider-Man” este un joc de acțiune și aventură din 2018, dezvoltat de Insomniac Games. Bazat pe personajul Spider-Man de la Marvel Comics, jocul are o narațiune originală, inspirată din benzile desenate. În povestea principală, Lordul crimei, Mister Negative, pune la cale un complot pentru a prelua controlul asupra lumii interlope criminale din New York. Când amenință că va elibera un virus mortal, Spider-Man trebuie să-l confrunte și să protejeze orașul.

Gameplay-ul este prezentat din la persoana a treia, cu accent pe abilitățile de balansare și de luptă ale lui Spider-Man. Omul Păianjen se poate mișca liber prin New York, interacționând cu personajele, îndeplinind și obiective secundare.

„Toy Story” este un joc lansat de Disney Interactive în 1995 pentru Sega Genesis, Super Nintendo Entertainment System, Game Boy și Microsoft Windows. Se bazează pe filmul cu același nume și a fost urmat de o continuare bazată pe cel de-al doilea film, numit Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue.

Jucătorii îl controlează pe Woody, în încercarea de a trece de obstacole pentru a îndeplini obiectivele asociate cu fiecare nivel. Personajul este echipat cu un bici cu șnur, care îi poate imobiliza temporar pe adversari, reușind, astfel, să treacă mai departe. De asemenea, acest bici se poate prinde și de anumite cârlige, iar Woody se balansează pe deasupra terenurilor periculoase.

„Lego Star Wars: The Skywalker Saga” este unul dintre cele mai apreciate jocuri video inspirate din filme în care personajele sunt construite din piese de lego. Jucătorul îl poate controla pe oricare personaj din Star Wars dorește, schimbându-și identitatea oricând, cu o simplă apăsare de buton. Jocul include peste 200 de personaje ce pot fi manevrate, inclusiv Rey, Finn, Captain Phasma, Poe Dameron, Han Solo, Kylo Ren și druizi.

Eroii trebuie să îi unească forțele pentru a lupta cu forțele răului, pe care le înving îndeplinind misiuni care au nivel de dificultate crescător.

Au fost introduse noi tehnologii, inclusiv Multi-Build-uri care oferă jucătorului acces la diferite opțiuni de construcție. Aceste opțiuni pot fi distruse și reconstruite în anumite secțiuni, permițând deschiderea unei noi căi în lumea jocului. De asemenea, jucătorul se pot ascunde în spatele acoperirii și se poate implica în „Blaster Battles” cu inamicii pe tot parcursul acțiunii.

 

Decizia ONJN NR. 1773/29.09.2017 , Licența nr: L1160657W000330

Share articol: