650 de studenti de la Facultatea de Automatica si Calculatoare vor avea acces.
Universitatea Politehnica din Bucuresti are, de miercuri, un laborator de informatica modern, unde studentii de la Automatica si Calculatoare pot derula proiecte Open Source. Intel a oferit 20 de computere desktop, dotate cu procesoare Ivy Bridge Core i5, 4GB RAM si 500 GB HDD. Impreuna cu acest laborator, compania a anuntat ca ofera 8 burse studentilor care isi doresc sa se perfectioneze in domeniul Open Source.
650 de studenti la licenta, masteranzi si doctoranzi vor avea acces anual in noul laborator, proiect care se integreaza in planurile Intel de a colabora cu institutiile academice din Romania pentru accelerarea si dezvoltarea unor domenii precum Open Source, Mobile Computing, High Performance Computing, Parallel Computing sau Proiectarea Sistemelor de Operare.
"Pe langa sustinerea de programe educaţionale adaptate la tendintele mondiale din sfera tehnologiei, dorim sa oferim talentelor autohtone posibilitatea profesarii la cel mai inalt nivel in industria software chiar din Romania, fara a fi nevoie sa plece din tara”, spune Monica Ene-Pietrosanu, Country Manager, Intel Romania Software Development Center.
Una dintre salile laboratorului gazduieste 20 de calculatoare si un birou pentru laptopul profesorului, iar cea de-a doua (foto jos) este destinata cercetarii si le permite tinerilor sa vina cu laptopurile si sa lucreze impreuna la proiecte open source.
Noul laborator li se adreseaza in special studentilor din anii I si III. El va gazdui orele de Sisteme de Operare. Laboratorul are o suprafata de 100 mp si include o sala pentru laboratoare, una pentru cercetare-dezvoltare si o sala de intalniri. Periodic, se vor organiza sesiuni de prezentari tehnice si indrumare in cariera, oferite de inginerii Intel pentru studentii care doresc sa se familiarizeze cu tehnologiile si activitatile derulate de companie in domeniul cercetarii si dezvoltarii software in Romania.
Pe langa laborator, Intel va oferi, din acest an universitar, 8 burse studentilor din anii al treilea si al patrulea de studiu ai Facultatii de Automatica si Calculatoare. Bursele constat atat in sustinere financiara, cat si in mentorship din partea inginerilor Intel si acces la documentatii tehnice de ultima ora.
Intel colaboreaza la nivel mondial cu 2800 unitati de invatamant, iar 20% din angajatii companiei sunt studenti.