Folosita in celebra trilogie "Matrix", tehnologia a fost implementata de o televiziune din Japonia.
Mai multe camere manevrate dintr-un singur punct al regiei de transmisie vor fi in stare sa filmele aceeasi actiune din mai mule unghiuri, urmand ca un computer sa puna la un loc imaginile inregistrate pentru a crea o faza continua care poate fi grabita sau incetinita, dupa caz. Efectul este asemanator celui folosit in seria de filme "Matrix", scenele in care imaginea se rotea pana la 360 de grade devenind o marca a acestor pelicule.
Televiziunea japoneza NHK va folosi 8 camere, fiecare avand aria ei de miscare si focus. Toate cele opt camere se vor misca in acelasi timp, fiecare dintre ele fiind miscate de doua motoare, unul pentru stanga-dreapta, celalalt pentru sus-jos si zoom. Grupul de camere "urmareste" miscarea in acelasi timp cu o camera manevrata de un angajat pentru transmisia sportiva.
Efectul "bullet time" a devenit marca inregistrata a studiourilor Warner Bros (producatoarele trilogiei "Matrix") abia in 2005 cand a fost lansat jocul "The Matrix Online". Tehnica mai poarta numele "big freeze", "dead time", "flow motion" sau "time slice".