Polaroid a lansat o nouă cameră foto, versiunea modernă a celei din anii 1970.

Compania Polaroid, celebră pentru pozele pe care le puteai face instant, a lansat OneStep+, o nouă versiune, modernă, a camerei sale.

Gadgetul seamănă cu OneStep 2, camera care a fost lansată anul trecut. Spre deosebire de aceasta însă, OneStep+ se poate conecta la o aplicație de smartphone.

Astfel, utilizatorul poate publica direct pe Instagram pozele făcute cu aparatul Polaroid. Camera nu este însă complet digitală, pentru că funcționează cu film Type-600 și este fabricată din plastic.

OneStep+ costă 160 de dolari, la care se adaugă și costul filmului, 19 dolari pentru un pachet, indiferent dacă este film pentru poze color sau alb-negru.

Lentilele camerei au fost însă mult îmbunătățite, astfel încât aparatul poate face poze portret mult mai clare și selfie-uri foarte bune.

Pentru a valorifica însă această calitate, aparatul trebuie conectat la un smartphone, prin aplicația Polaroid Originals, cu ajutorul Bluetooth.

Apăsând butonul „+” de lângă lentilă, utilizatorul poate alege dintre șapte funcții diferite:

  • Mod Portret,
  • Declanșare de la Distanță,
  • Dublă Expunere (două poze sunt suprapuse într-una singură),
  • Pictură cu Lumină (surprinde razele lăsate de diferite surse de lumină, realizând un efect ca de pensulă),
  • Mod Manual (pentru reglaje manuale),
  • Declanșare la Zgomot (aparatul face poze automat, când înregistrează un zgomot puternic, cum ar fi lătratul unui câine), 
  • Self Timer.

În plus, pozele făcute cu Polaroid pot fi transferate foarte ușor în telefonul mobil. Astfel, ele pot fi publicate pe Facebook sau Instagram și, desigur, editate după cum dorește utilizatorul.

Bateria aparatului durează 60 de zile și poate fi reîncărcată prin USB.

Share articol: