Sony își mărește gama Cyber-shot pentru călătorii prin lansarea celor două camere high zoom DSC-HX99 și DSC-HX95.

Cele două modele noi sunt construite pentru utilizatorii care doresc o cameră ușor de transportat, fiind integrate în cele mai mici carcase din lume și cu un zoom versatil, de la 24mmi până la o deschidere mare, telefoto, de 720 mmi.

Pe lângă posibilitatea de a înregistra în 4K, cele două modele includ procesorul de imagine BIONZ X împreună cu noul circuit primar LSI care oferă o viteză mare de fotografiere în rafală, de până la 10 cadre pe secundă continuu, cu buffer de până la 155 imagini.

În plus, viteza de autofocus a celor 2 modele este foarte rapidă, de 0,09 secunde. Cele mai noi caracteristici adăugate sunt Eye AF, fotografiere în format RAW, funcție de focalizare prin atingere/declanșare prin atingere touch focus/ touch shutter și informații despre locație colectate prin Bluetooth.

Cele două camere HX99 și HX95 sunt ideale pentru mai multe scenarii de călătorie și pentru a captura imagini din viața de zi cu zi grație zoom-ului mare.

Stabilizarea imaginii se realizează prin cu stabilizatorul Optical SteadyShot, care elimină blur-ul de la mișcarea aparatului, ce apare de obicei atunci când aparatul este ținut în mână și în fotografiile tele.

Camerele sunt echipate cu funcția Zoom Assist care permite utilizatorului să lărgească temporar cadrul și să afișeze o zonă mai mare când fotografiază un subiect îndepărtat, cu zoom.

Putere de procesare

HX99 și HX95 pot înregistra video-uri cu citirea completă a pixelilor și fără îmbinarea pixelilor. Asta înseamnă că detaliile fine sunt redate frumos, iar efectele „moiré” și marginile zimțate sunt reduse semnificativ. Ambele modele pot înregistra obiecte în mișcare cu încetinitorul, filmând în HD cu până la 1009 cadre pe secundă, pentru a realiza secvențe în slow-motion în timpul editării.

Deoarece scenariile pentru o fotografie perfectă pot apărea neașteptat, fotografii au nevoie de camere care reacționează rapid. Cu autofocusul rapid și inteligent care are o viteză de doar 0,09 secunde, cu procesorul10 BIONZ X, noul circuit primar LSI, HX99 și HX95 permit fotografiere continuă cu până la 10 cadre pe secundă (cu limită de buffer de 155 de imagini).

Pentru portrete bine focalizate, aceste modele includ tehnologia Eye AF de la camerele α. Pentru fotografii care preferă să își prelucreze imaginile în programe de editare, HX99 și HX95 oferă o opțiune de fotografiere în format RAW. ISO maxim de 640011 asigură o calitate bună a fotografiilor și în cazul iluminării slabe.

Pe baza feedback-ului primit de la utilizatorii seriei HX90, Sony a implementat funcționalitățile Touch Focus și Touch Shutter pentru HX99, astfel încât fotografii pot selecta direct subiectul fotografiei și pot fotografia folosind funcția Touch Pad, pentru schimbarea lină a punctului de focalizare când este utilizat vizorul retractabil OLED Tru-Finder.

Funcții precum manual focus sau step zooming se pot personaliza prin inelul de control disponibil pe HX99. HX99 și HX95 oferă de asemenea meniul de personalizare My Menu pentru accesare instantanee a până la 30 de elemente și pentru a crea meniuri personalizate.

Ecranul LCD poate fi înclinat la 180 grade și permite o încadrare ușoară pentru selfie-uri și fotografii de grup, iar noul grip oferă o prindere fermă și stabilitate în timpul fotografierii. Accesarea datelor de locație este posibilă prin Bluetooth, care colectează date de la un dipozitiv mobilvii, iar înregistrarea Proxy permite transferul pe smartphone sau încărcarea pe site-uri web pentru o partajare rapidă.

Noile modele Sony Cyber-shot HX99 și HX95 vor fi disponibile în Europa începând din octombrie 2018 la un preț aproximativ de 520 € pentru HX99 și 500 € pentru HX95.

Share articol: