Noua cameră permite înregistrări interne de 4K, are un ecran LCD orientabil în sus la 180 de grade și în jos la 90 de grade, care funcționează chiar și sub apă, dar și noi soluții de stabilizare a imaginii pentru înregistrarea video.

RX0 II este echipată cu senzorul de imagine stratificat Exmor RS CMOS de 1.0 inch de 15.3-megapixelii și cu procesorul de imagine BIONZ X, care îmbunătățește reproducerea culorilor, inclusiv redarea tonurilor de culoare ale pielii. 

Obiectivul fix superangular ZEISS® Tessar T* 24mmiii F4.0 are o distanță minimă de focalizare de 20cm, ceea ce îl face perfect pentru selfie-uri și pentru fotografii de tip table-top.

Cu dimensiuni de doar 59 mm x 40.5 mm x 35 mm și o greutate de numai 132g, RX0 II intră ușor în orice buzunar și este rezistent la orice tip de mediu. Este rezistent la apă la o adâncime de până la 10 metri, la praf, la șocuri pentru situațiile în care poate cădea de la o înălțime de până la 2 metri și este rezistent la aplicarea unor forțe foarte mari, de până la 200Kgf.

RX0 II oferă înregistrare internă de 4K 30p cu citire completă a pixelilor și fără combinarea acestora, pentru a colecta de 1,7 mai multe date decât sunt necesare pentru video în 4K. Această supraeșantionare reduce aspectul moiré și zimțarea marginilor și oferă imagini 4K de înaltă calitate cu detalii și profunzime excepționale.

Folosind noua aplicație mobilă de la Sony, “Imaging Edge”, înregistrarea poate fi transferată direct pe telefon, editată și partajată pe rețelele de socializare.

RX0 II introduce stabilizare electronică in-body pentru înregistrări nemișcate, chiar și atunci când aparatul este ținut în mână.

Acest aspect poate fi îmbunătățit atunci când înregistrarea este trimisă pe un smartphone sau pe o tabletă și este deschisă în aplicația ‘Movie Edit add-on’ unde informațiile adiționale înregistrate în timpul filmării pot fi procesate pentru a produce un clip cu o fluență asemănătoare gimbalului.

O nouă funcție care poate fi accesată prin Sony ‘Movie Edit add-on’ este ‘Intelligent Framing’ unde subiectul selectat este menținut în centrul cadrului iar distorsiunile imaginii sunt corectate în editarea finală. În funcție de mediul în care clipul va fi partajat, se poate selecta raportul de aspect.

Alte caracteristici de înregistrare incluse pe RX0 II sunt filmarea în Super Slow Motion cu până la 1000 fps , output necomprimat 4K HDMI și înregistrare simultană a filmelor cu fișiere proxy pentru editare facilă. Utilizatorii pot folosi Picture Profile, S-Log2 și Time Code / User Bit pentru a asigura un rezultat final care se potrivește cu viziunea lor creatoare.

Fotografiere cu precizie

Camera include un declanșator anti-distorsiune de până la 1/32000 sec. și poate fotografia cu până la 16 fpsv pentru a captura orice moment de emoție trecătoare care poate apărea pe fața subiectului.

Actualizat, față de RX0, noul model include o capacitate de reproducere a culorilor îmbunătățită pentru a oferi tonuri realiste de piele, iar opțiunea ‘Soft Skin Effect’ poate fi aplicată pentru a reduce petele și ridurile minore. Pot fi aplicate funcțiile Rating și Protect, iar pe ecran pot fi vizionate calupuri de fotografii realizate în rafală.

Funcția de focalizare automată pe ochi (Eye AF) de la Sony, care a devenit populară printre fotografii de portrete din toată lumea, a primit o actualizare pe RX0 II.

Aparatul poate fi setat pentru fotografierea la intervale de timp, rezultatul putând fi editat în aplicația de desktop “Imaging Edge” și transformat în video-uri uluitoare de tip time-lapse.

Kit-ul RX0 II cu grip-ul de shooting VCT-SGR1 și bracket va fi disponibil în Europa începând cu luna mai a anului 2019, la un preț de aproximativ 3700 RON.
 


Urmărește știrile zilei, pe ProTv Plus:

Share articol: