Vezi comunicatul Sony.

Noul obiectiv FE 400mm F2.8 GM OSS de la Sony este primul super-teleobiectiv fix cu deschidere foarte largă a diafragmei care se alătură gamei de obiective interschimbabile cu montură E.

Noul obiectiv oferă o calitate excepțională a imaginii, precizie și o viteză superioară de focalizare, fiind în același timp cel mai ușor din clasa sa, într-un corp cu un design echilibrat.

Este alegerea ideală pentru fotografii profesioniști din domenii precum sport, faună sălbatică și natură, dar reprezintă și o completare perfectă pentru gama de camere foto de mare viteză cu montură E, inclusiv α9, α7R III etc. 

Cel mai ușor obiectiv F2.8 fix de 400mm din lume, ideal pentru fotografiere cu monopod sau în mână

Cu o greutate de doar 2897g, noul obiectiv FE F2.8 GM OSS de 400mm oferă un nivel de portabilitate și manevrabilitate care nu a mai fost obținut de nici un obiectiv din clasa sa până acum. Greutatea foarte mică a acestui obiectiv se datorează design-ului optic inovator, care include trei elemente din fluorină, dar și numărului redus de elemente dispuse în partea frontală, precum și componentelor durabile din aliaj de magneziu.

În plus, în urma testelor repetate pe teren și a evaluărilor realizate de fotografi profesioniști din întreaga lume a rezultat un design al obiectivului cu o dispersie echilibrată a greutății, cu o parte frontală mai ușoară, reducând momentul de inerție care se opune rotației cu până la 50% față de modelul SAL500F40G.

Acest lucru asigură o fotografiere panoramică mai rapidă și mai precisă, indiferent de modalitatea de utilizare, în mână sau pe un monopod.

Autofocus rapid și precis

Pentru a putea fi utilizat în combinație cu cele mai rapide și inovatoare camere foto de la Sony, obiectivul FE F2.8 GM OSS de 400mm dispune de două motoare liniare XD (dinamică extremă) de mare viteză care mișcă grupul de lentile și care asigură o îmbunătățire a performanței obiectivului de până la 5 ori la urmărirea subiecților aflați în mișcare.

Aceste motoare sunt bazate pe algoritmi de mișcare special dezvoltați pentru a minimiza întârzierile, lipsa de echilibru și pentru a controla nivelul de zgomot, oferind astfel un autofocus performant, rapid, precis și silențios. Acest lucru permite obiectivului să capteze cu ușurință scene sportive sau din fauna sălbatică.

Calitate a imaginii și Bokeh G Master

Noul membru al familiei de obiective de top G Master de la Sony, super -teleobiectivul prime cu deschidere foarte largă a diafragmei oferă o calitate remarcabilă a imaginilor și detaliilor, contrast și rezoluție superioare, care sunt menținute pe toată suprafața cadrului.

Design-ul optic unic include trei elemente de fluorină care ajută la reducerea aberațiilor cromatice. Obiectivul este dotat cu stratul protector original Nano AR de la Sony, pentru a elimina orice reflexii nedorite și fenomene precum glare sau ghosting.

Pe lângă rezoluția impresionantă, obiectivul dispune de un mecanism de iris cu deschidere circulară de 11 lame care asigură efecte bokeh naturale și defocalizare plăcută a fundalului. Fiecare obiectiv este testat individual și reglat în procesul de fabricație pentru a obține cea mai bună calitate  a imaginii și bokeh.

Noul obiectiv FE 400mm F2.8 GM OSS este compatibil cu teleconvertoarele 1.4x și 2.0x cu montură E de la Sony, care oferă performanțe superioare ale imaginii la distanțe focale extinse, dar și autofocus rapid și precis.

Durabilitate, fiabilitate și control

Pentru a face față condițiilor dificile specifice evenimentelor sportive și fotografiei de wildlife, noul obiectiv Sony FE 400mm F2.8 GM OSS a fost construit dintr-un aliaj durabil din magneziu și are un parasolar ușor, din fibră de carbon. Obiectivul este rezistent la umiditate și praf4, iar elementul frontal este tratat cu fluorină pentru a face față noroiului și amprentelor.

De asemenea, există un număr ridicat de butoane de control pe obiectiv, precum un switch ‘Full-Time DMF’ care permite utilizarea imediată a focalizării manuale, butoane Focus Hold în patru zone diferite – permițând spre exemplu accesul rapid la Eye AF, și un inel de focalizare care include Linear Response MF pentru o focalizare manuală precisă.

Noul obiectiv mai dispune de un sistem integrat de stabilizare optică pentru scenele de sport și trei tipuri de setări diferite de ‘Mode’, inclusiv o nouă setare Mode 35 cu un algoritm avansat care asigură încadrarea subiecților aflați în mișcare.  Noul model mai include un inel cu funcție cu setări ‘Preset’ și ‘Function6’, ceea ce sporește gradul de personalizare în premieră pentru un obiectiv Sony.

FE 400mm F2.8 GM OSS include un slot7 drop-in ø 40.5mm pentru inserția de filtre care acceptă ND și alte tipuri de filtre, precum filtrul opțional de polarizare circulară VF-DCPL1. Filtrul poate fi rotit pentru a obține polarizarea dorită atunci când e instalat în obiectiv.

Update de software pentru α9, pentru compatibilitate cu FE 400mm F2.8 GM OSS8

Cel mai recent update de software (versiunea 3.00) pentru α9 (ILCE-9) oferă suport pentru noul obiectiv FE 400mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM) pentru optimizarea performanței de stabilizare optică a imaginii și permite fotografierea în rafală cu auto focus tracking chiar și peste F11.

Update-ul oferă posibilitatea adăugării seriei camerei la Exif data, opțiune solicitată de fotografii de sport și fotojurnaliști. Mai multe update-uri au fost implementate la camera α9 odată cu apariția noului firmware, inclusiv o viteză de auto focus îmbunătățită în condiții de lumină scăzută, un autofocus continuu mai precis în cazul subiecților în mișcare și o întârziere la declanșare mai mică, pentru fotografia cu blitz. 

Preț și disponibilitate

Noul obiectiv FE 400mm F2.8 GM OSS va fi livrat în Europa începând cu luna septembrie 2018, la un preț de aproximativ 12.000 €.

Filtrul de polarizare circulara Drop-in (modelul VF-DCPL1) va fi disponibil în Europa din decembrie 2018, la prețul de aproximativ 480 €.

Share articol: