Compania a oprit vanzarile ultimului model de aparat foto cu film fotografic.

Gigantul japonez Canon anunta ca va scoate de la vanzare modelul EOS-1v, ultimul aparat foto cu film. Decizia vine dupa 82 de ani de la lansarea pe piata a primului model de acest fel, Hansa Canon, in 1936.

Anuntul a fost facut dupa doar cateva zile de la o decizie similara luata de Leica. Aceasta companie a oprit vanzarile pentru M7, un model foarte popular de camera foto cu film, desi continua sa vanda alte doua aparate de acest fel.

Modelul EOS-1v va beneficia de service pana in anul 2025, precizeaza Canon. Producatia modelului a fost oprita inca de acum 8 ani, dar pana acum compania a vandut produse aflate pe stoc.

Seria EOS-1v, conceputa acum 18 ani, face parte din a cincea generatie de aparate foto premium, care au constituit prima gama de produse profesionale ale Canon.

Numele EOS este prescurtarea de la Electro Optical System si reprezinta prima conexiune electronice realizata intre lentile si corpul aparatului.

Canon nu a precizat daca opreste vanzarile pentru EOS-1v fiindca nu mai are aparate pe stoc, nici daca au ramas mai multe unitati care nu s-au vandut.

Merita mentionat ca Nikon, marele rival al Canon, continua sa vanda aparate foto cu film. Aparitia fotografiei digitale, in 1961, a reprezentat insa o inovatie importanta, care a dus treptat la pierderea interesului publicului pentru aparatele foto cu film.

Share articol: