Jocurile video sau de societate sunt un mod de a petrece timp de calitate împreună cu prietenii și familia, dar și de a încuraja socializarea și descoperirea unor noi abilități. Dacă vrei să profiți de pasiunea de a te juca, o cameră specială pentru aceste activități este ceea ce-ți lipsește din locuință. Iată câteva idei de amenajare a acesteia:
Ține cont de specificul unei camere de jocuri
Camera de jocuri poate deveni cu ușurință spațiul ideal pentru o diversitate de activități de recreere: de la biliard, ping pong și jocuri video, până la vizionarea filmelor alături de familie și prieteni. Astfel, este important să ai un plan flexibil și să ții cont, în amenajarea unei astfel de încăperi, de ideea de multifuncționalitate, ca să folosești eficient spațiul de care dispui, de faptul că este un loc în care vei face destul de mult zgomot.
O astfel de abordare poate să pară copleșitoare, dar cu ajutorul uneltelor potrivite, vei face treabă eficient și repede. De exemplu, o mașină de găurit și înșurubat este ajutorul tău de nădejde când vine vorba de montarea cât mai multor rafturi și polițe, pe care le poți folosi ca spații de depozitare pentru colecția de cărți și DVD-uri. Totodată, cu ajutorul ei vei putea izola fonic încăperea, folosind plăci de gips, carton, lemn sau plută. Pe lângă ușurința de manevrare, astfel de unelte îți oferă și alte avantaje, cum ar fi:
- poți lucra cu materiale diverse, de la lemn, până la metal, respectând caracteristicile stilului de amenajare ales;
- îți oferă siguranță în timpul utilizării;
- le poți folosi în condiții slab luminate, deoarece sunt echipate cu poiectoare LED.
Așadar, alege masini de gaurit si insurubat pentru un mod de lucru eficient, izolează fonic încăperea, ca să te simți în largul tău, fără teama că deranjezi pe cineva, și optează pentru fotolii sau scaune cât mai comode.
Alege un spațiu inedit pentru amenajarea camerei de jocuri
Mansarda poate deveni cu ușurință o cameră de jocuri deosebită, mai ales dacă acoperișul este înclinat și are ferestre încastrate în el. O astfel de arhitectură creează o atmosferă aparte, excelentă pentru jocuri diverse.
Optează pentru mobilier de dimensiuni mici, care ocupă spațiu cât mai puțin, dar care permite socializarea. Totodată, găsește o zonă pentru a instala o placă de darts, o masă pentru ping-pong sau o plasmă pentru gaming. Alege decorarea pereților în două culori, alb și bej, ca să eviți monotonia și să personalizezi încăperea.
Instalează iluminatul potrivit
Iluminatul este esențial pentru o cameră de jocuri amenajată conform planului. Sunt recomandate corpurile de iluminat instalate pe tavan, cu lumină rece, dar și lampadarele sau aplicele cu lumină caldă, pentru a crea atmosferă în timpul serii.
Spoturile cu LED, încastrate în tavan, sunt indicate pentru camerele cu tavanul jos, precum mansarda. Lumina puternică este necesară pentru activități precum jocul de șah, pentru a te ajuta să te concentrezi, dar luminile ambientale sunt ideale pentru sesiunile de jocuri video.
Camera pentru jocuri îți oferă beneficiile unei oaze de entertainment chiar la tine acasă. Este locul în care îți petreci timpul liber, te deconectezi de la probleme și te lași purtat de magia jocurilor. Amenajarea unei astfel de încăperi este o provocare, însă, ținând cont de câteva idei inspirate, cum sunt și cele de mai sus, poți să creezi un spațiu relaxant, așa cum ți-ai dorit.
Sursa foto: Shutterstock