Giphoscope iti aduce GIF-ul perfect in afara ecranului. Vezi ce se intampla cand dai de manivela!

Ca multi altii si noi suntem fani ai GIF-urilor animate. Dar parca uneori ai dori sa vezi o poza in miscare nu doar pe calculator. Doi italieni au venit cu solutia perfecta! Se numeste Giphoscope si e la fel de frumos precum masinile italiene! Din pacate, pretul e tot cam la fel de piperat.

Giphoscope e de fapt un player analog de GIF-uri, dedicat excentricilor, muzeelor sau galeriilor de arta. Marco Calabrese si Alessandro Scali au creat minunatia asta dintr-un cadru de aluminiu, fixat pe un stativ din lemn de nuc. Fiecare Giphoscope e unicat, pentru ca cei doi italieni descompun GIF-ul pe care il vrei fixat pentru posteritate in imagini individuale. Apoi, fiecare imagine e fixata pe foaia ei. Acestea sunt lipite apoi pe un ax actionat de o manivela.

Procedeul e identic cu cel folosit de creatorul celebrului Mutoscope, aparut in 1894. Proiectia acestuia nu se facea pe un ecran ci functiona pe principiul rasfoirii rapide a paginilor dintr-o carte. Insa, la fel ca si aparate din care s-a inspirat, pretul unui Giphoscope e de-a dreptul piperat: 299 de euro.

Share articol: