The Miracle Machine are nevoie de trei zile si un kit special de ingrediente pentru a transforma apa plata in Cabernet Sauvignon sau Chardonnay.
Nu are legatura cu miracolul biblic, ci, mai degraba, cu tehnologia de ultima ora. The Miracle Machine, un dispozitiv dezvoltat de o companie producatoare de vin din California, transforma apa in vin in 36 de ore... si inca ceva in plus. Firma pune la dispozitia doritorilor un kit special de ingrediente, in functie de tipul de vin dorit, iar "procesul de fabricatie" poate fi urmarit cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone.
Vinul rezultat dupa fermentarea ingredientelor este la fel de bun precum unul care costa 20 de dolari sticla, desi intregul kit costa doar 2 dolari. Gadgetul capata si mai mare greutate daca se mentioneaza ca a fost lansat de Customvine, o companie al carei CEO, Kevin Boyer, este un cunoscut sommelier in Statele Unite. Acesta este ajutat de Philip James, un antreprenor britanic din domeniul vinificatiei.
Cei doi n-au dezvaluit tot procesul prin care apa se transforma in vin, dar au declarat ca fermentatia are loc intr-o camera a recipientului in care se folosesc sensori si surse de caldura. Aplicatia prin care se poate supraveghea "fabricarea" vinului este disponibila atat pentru telefoanele iOS, cat si pentru cele Android.