Oamenii sunt ființe sociale, dar există momente în viața fiecăruia dintre noi în care ne dorim să locuim singuri. Fie că ai locuit prea mult timp în cămin în perioada facultății, ai avut mereu colegi de apartament sau locuiești cu frații sau părinții, decizia de a locui singur te poate ajuta din mai multe puncte de vedere.
Iată câteva motive pentru a face acest pas și avantajele pe care ți le va aduce:
Intimitate și sentimentul de independență
Viața de adult implică o serie de responsabilități cu care ne obișnuim mai târziu în viață. Nevoia de intimitate și independență sunt aspecte de care pot depinde starea de bine din fiecare zi și fericirea. Când locuiești singur ai mai mult control asupra mediului în care îți desfășori activitățile de zi cu zi.
De exemplu, spațiul în care locuiești va fi folosit doar de tine, poate fi decorat după gustul tău și nu te vei confrunta cu situații neplăcute cauzate de persoana cu care împarți locuința. Descoperă oferta de garsoniere de vanzare Bucuresti și ia în considerare posibilitatea de a te bucura de un nou început, în propria ta casă.
Îți dorești să ai o bază pentru viitor
În cazul în care plănuiești să ai o familie în viitorul apropiat, trebuie să ai la dispoziție o bază pe care o numești acasă. Aceasta va deveni căminul tău și al familiei tale, cel puțin pentru perioada de început. Odată ce ai pe drum un copil, vei avea nevoie de spațiu personal și de siguranță. Stabilește-ți prioritățile pe termen lung ținând cont de aceste planuri.
Echilibru
Dacă ești în căutarea unui echilibru interior și simți că nu îl poți descoperi în timp ce împarți locuința cu una sau mai multe persoane, a locui singur poate fi soluția pe care o aștepți de mult timp. Timpul petrecut singur nu înseamnă singurătate, ci îți poate oferi mai multe oportunități de a găsi liniștea interioară și de a fi mai puțin stresat. De multe ori, cei cu care locuiești pot să-ți provoace stări de neliniște sau pot apărea conflicte. Dacă ai deja un stil de viață haotic, cu un program încărcat, ai nevoie de sanctuarul pe care îl găsești odată ce ajungi acasă.
O viață profesională echilibrată
În perioada actuală, pandemia a adus o serie de schimbări în stilul de viață și de muncă al fiecăruia dintre noi. Munca de acasă sau în regim remote implică mutarea biroului în spațiul de locuit, iar dacă nu ești singur în apartament, pot apărea conflicte sau interferențe în ceea ce privește programul zilnic. Dacă două sau mai multe persoane lucrează de acasă, din același spațiu, există mai multe șanse ca ritmul fiecăreia să fie întrerupt de activitățile celeilalte. În cadrul unei cariere care depinde de stabilirea unei rutine potrivite din confortul casei, trebuie să iei deciziile care îți avantajează stilul de muncă.
Locuitul singur poate fi o provocare dacă ești obișnuit să fii înconjurat de oameni foarte des. Însă nu uita că acest pas îți poate aduce mai multă liniște și te va ajuta să găsești, în sfârșit, locul în care aparții cu adevărat.
Sursa foto: pexels.com