Muzeul Van Gogh pune la dispozitia amatorilor de arta, replici tridimensionale ale pictorului la preturi ceva mai mari de 25 de euro.

Intr-o lume in care picturile se pun pe foc pentru ca nu se stie valoarea lor, muzeografii se gandesc la popularizarea lucrarilor de arta in randul celor care nu pot cheltui milioane de euro pentru a le avea acasa. Astfel, mai marii Muzeului Van Gogh din Amsterdam pun la dispozitia amatorilor de arta copii 3D ale marilor picturi ale artistului pentru doar 25 de euro, un pret mai mic decat al unui poster de mari dimensiuni.

Axel Ruger, directorul muzeului sustine ca deja exista copii ale lucrarilor "Almond Blossom" (1890), "Sunflowers" (1889), "The Harvest" (1888), "Wheatfield under Thunderclouds" (1890) si "Boulevard de Clichy" (1887). Alte lucrari ale artistului urmeaza a fi reproduse pentru vanzare.

Copiile, numite Relievos, sunt create in parteneriat cu Fujifilm, compania japoneza avand exclusivitate printr-un contract pe trei ani. Tehnologia folosita combina scanarea 3D cu imprimarea de inalta rezolutie.

Share articol: