Tehnologia ne ușurează viața în fiecare zi și astfel noi câștigăm timp, iar activitățile pe care le desfășurăm devin mult mai simple. Drept urmare, mereu poți lua în calcul să achiziționezi noi produse de ultimă generație.
Așadar, iată câteva dintre lucrurile inteligente care îți pot ușura traiul și care te vor ajuta să te relaxezi așa cum îți dorești.
O casă mai luminoasă, o atmosferă mai plăcută
Gândește-te că atunci când se lasă seara, indiferent de activitatea pe care vrei să o faci în casă ai nevoie de o lumină specială, care să se adapteze la cerințele tale, fiindcă, de exemplu, nu vrei să te ia somnul când trebuie să înveți sau să lucrezi la unul dintre proiectele de la muncă.
Deci, în acest caz, poți renunța la becurile clasice și să le înlocuiești cu modele inteligente, de ultimă generație, adică să apelezi la smart lighting. Ce presupune acest sistem? Practic, îți instalezi o aplicație și îți configurezi becurile smart cum dorești tu, iar prin intermediul telefonului le poți aprinde când vrei tu, chiar și cu ajutorul comenzii vocale. Așa că, fie că vrei să dai o petrecere, să te pregătești pentru culcare ori să bagi un maraton de filme și seriale, acest sistem de tip smart lighting îți va oferi posibilitatea să găsești lumina potrivită și, astfel, să îți creezi atmosfera ideală pentru tine și prietenii tăi.
Un confort sporit în locuință
Că tot vine vorba de atmosfera din locuință, pe lângă smart lighting, sigur îți dorești și un confort sporit, ori să câștigi timp când ești nevoit să faci anumite treburi casnice. Uite, dacă ne legăm de confortul termic, mai ales dacă stai în Capitală, ca să nu mai depinzi de sistemul de termoficare, instalează-ți un sistem modern de încălzire. Acum depinde și de bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar și de suprafața din casă. Așadar, ai mai multe opțiuni, de la clasica centrală termică pe gaz, până la variante și mai moderne, precum încălzirea prin pardoseală sau panourile radiante.
De asemenea, dacă vrei să respiri un aer mult mai curat și să reduci din numărul de microorganisme nocive, poți să îți instalezi în camere purificatoare de aer, ori să folosești un umidificator sau dezumidificator, în funcție de de nevoile pe care le ai. Pe de altă parte, ține cont și de nivelul de poluare din zona în care locuiești. Deci, instalează-ți o aplicație care să măsoare calitatea aerului și să îți trimită notificări în timp real cu privire la gradul poluării.
În plus, poți să atribui un buget și pentru achiziții din zona electronicelor și electrocasnicelor. Mai mult ca sigur, o să îți prindă bine un robot de aspirare, mai ales dacă nu ești fanul măturii și al fărașului. Pe de altă parte, probabil că nu o să te încurce o mașină de spălat vase, ori un espressor când vrei să ai cafea proaspătă la orice oră. Sau dacă nu ai chef să gătești, poți să arunci niște legume și carne într-un multicooker și doar să aștepți, ca să nu mai dai banii pe comenzi sau să mănânci în oraș.
Legat de hobby-urile tale, poți să îți iei un laptop performant, pentru gaming, un videoproiector ca să te uiți la filmele favorite ori să îți monitorizezi progresul legat de activitățile sportive cu ajutorul unui ceas smart. De asemenea, dacă vrei să asculți muzică în aer liber, la o calitate superioară, de exemplu când mergi într-o excursie sau la un picnic, apelează la o boxă portabilă. Iar dacă vrei să îți sporești securitatea casei tale, instalează-ți camere de supraveghere wireless. Creează-ți o listă cu lucrurile care crezi că ți-ar îmbunătăți stilul de viață și fă achizițile necesare. Cine știe, poate ai nevoie de o mașină electrică ori de panouri solare.
Sursă foto: Shutterstock.com