Atunci când investești într-un device inteligent, este important să îți protejezi investiția.
Telefoanele smart de ultimă generație nu sunt tocmai ieftine, așadar măsurile de siguranță nu sunt opționale pentru cei care le dețin. Iată câteva modalități eficiente de a-ți proteja telefonul și totodată pentru a te asigura că va fi funcțional până vei decide că este cazul să îl înlocuiești:
1. Protejează-i ecranul
Oricât de mult ai aprecia designul „nativ” al unui smartphone, o folie de protecție poate salva viața display-ului acestuia în cazul unui șoc mecanic. Dacă ai dubii în privința alegerii unui produs, trebuie să știi că vei găsi pe piață două variante pentru protejarea ecranului: foliile din plastic și cele din sticlă.
În timp ce o folie din plastic se poate dovedi eficientă în eventualitatea unor zgârieturi superficiale, folia de sticlă 3D rezistă mult mai bine la lovituri și are o durată de viață mai lungă decât aceasta. În plus, nu va schimba vizibil aspectul telefonului tău.
2. Nu ignora corpul telefonului
Șocurile nu pot afecta doar ecranul și display-ul telefonului, ci pot cauza pagube serioase și aparatului în sine. Marginile sunt foarte sensibile la căzături și se pot zgâria sau deforma cu ușurință.
Anumite modele de telefoane au ecranul extins și curbat în laterale. Acestea sunt cu atât mai sensibile, iar foliile nu acoperă întotdeauna integral marginile acestora. De aceea, o husă rezistentă la șocuri poate face diferența în păstrarea aspectului și funcționalității telefonului tău smart.
3. Folosește un software de protecție
Accesarea rețelelor Wi-Fi publice, folosirea funcției bluetooth, descărcarea unor aplicații sau a unor fișiere infestate îți pot face telefonul să nu mai funcționeze corespunzător. Un software de securitate te poate ajuta să eviți multe dintre aceste potențiale pericole.
Acesta va filtra fișierele și software-urile nocive, îți va permite să controlezi telefonul de la distanță și îți va fi de folos să îl găsești dacă este pierdut sau furat, datorită GPS-ului integrat. În plus, îți va menține datele și fișierele personale în siguranță și va limita expunerea la pericolele de tip hacking.
4. Fă copii de siguranță pentru datele importante
Dacă îți folosești telefonul și în scopuri lucrative și obișnuiești să salvezi în el fișiere importante pentru munca ta, această măsură îți poate salva jobul sau afacerea. Chiar și dacă îl utilizezi strict în scopuri de agrement, un backup la date îți poate salva fotografiile din ultima vacanță, notițele sau fișierele audio și video importante.
Descărcarea periodică a acestor fișiere nu îți va oferi siguranța deplină în acest sens, așadar ai putea opta pentru urcarea automată în cloud a tuturor fișierelor. În plus, în acest fel nici nu vei avea grija lor, iar memoria telefonului va fi mereu disponibilă pentru crearea sau primirea unor fișiere noi.
Protejarea telefonului și a fișierelor importante salvate în memoria acestuia te poate scuti de multe neplăceri. Nu ignora niciuna dintre aceste măsuri de siguranță și îți vei putea folosi telefonul pentru mai mult timp, în condiții optime. Pe lângă aceste măsuri, nu uita de folosirea unui cod PIN și a unui cod de siguranță, care te vor asigura că nimeni nu îți va folosi telefonul în absența ta.
Sursă foto: Shutterstock