HomePod-ul original revine acum într-o a doua generație, cu un nou model care prezintă modificări ale ansamblului de difuzoare, precum și includerea unor senzori de temperatură și umiditate.

Cea de-a doua generație HomePod dispune de același woofer de 4 inci ca și până acum, dar vine cu cinci noi tweetere mai performante, care le înlocuiesc pe cele șapte de pe modelul original. Cele șase microfoane de pe iterația inițială au fost înlocuite cu patru noi microfoane de câmp îndepărtat. Există, de asemenea, un microfon intern de calibrare a frecvențelor joase, pentru corecția automată a basului.

La fel ca modelul original, noul HomePod poate opera ajustarea automată conformă cu specificul încăperii, preluând feedbackul transmis de microfoane și calibrându-se singur, asta pentru că are un SoC-ul Apple S7 care ajută la reglarea sunetului în timp real.

Noul HomePod suportă, de asemenea, împerecherea stereo, ca și celelalte modele HomePod - este suficient să puneți două dintre acestea într-o cameră și veți fi întrebat dacă doriți să le asociați. Pe lângă faptul că funcționează ca boxe stereo, noile HomePod poate reda și audio Dolby Atmos de la un Apple TV 4K. Ca și până acum, utilizatorii au nevoie de același model de HomePod pentru a crea un setup stereo, deoarece prima și a doua generație nu pot fi asociate una cu cealaltă.

O noutate pe actuala iterație o reprezintă senzori de temperatură și umiditate. Aceștia pot transmite informații în timp real din mediul înconjurător și pot fi, de asemenea, utilizați pentru a declanșa automat anumite funcții, cum ar fi pornirea aerului condiționat sau închiderea jaluzelelor atunci când este atins un obiectiv de temperatură prestabilit.

Funcția de recunoaștere a sunetului poate, de asemenea, să detecteze în mod discret semnalele sonore ale unui detector de fum sau indicii referitoare la prezența monoxidului de carbon și să vă trimită alerte pe iPhone, iPad și Apple Watch. Această funcție va fi activată și pe HomePod mini.

Designul este în mare parte neschimbat, dar noul model are o înălțime ceva mai mică și este puțin mai ușor. Acesta este disponibil în două culori - alb și o nouă variantă de gri mai deschis, ambele livrate cu cabluri de alimentare de culoare asortată, care sunt acum detașabile.

Cea de-a doua generație HomePod are un preț de 299 de dolari și va fi disponibil la nivel general începând din 3 februarie. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: