Apple face încă un pas spre sistemul de încărcare wireless inversă (reversed wireless charging) pe telefoanele sale. Tehnologia ar permite utilizarea bateriei iPhone-ului pentru a reîncărca AirPods Pro, Apple Watch sau alte gadgeturi mici, compatibile cu încărcarea wireless. 

Cel mai apropiat lucru de acest scenariu este carcasa MagSafe, care poate fi reîncărcată de la iPhone în timp ce este alimentată și bateria telefonului. Apple afirmă și că pot fi încărcate simultan, dacă atașați bateria MagSafe Battery Pack la iPhone, apoi conectați iPhone-ul la o sursă de alimentare.

Faptul că iPhone-ul nu suportă încă reversed wireless charging nu este foarte surprinzător, deoarece telefoanele Apple primesc deseori o nouă tehnologie la ani buni după ce aceasta a ajuns chiar și la telefoanele Android mid-range.

Companiei Apple îi place să privească de pe margine în timp ce o funcție nouă își dovedește valoarea reală și să măsoare dacă există suficient de mult interes din partea consumatorilor pentru a o implementa și pe iPhone-uri. Acum, însă, este posibil ca Apple să se pregătească să îmbunătățească și mai mult experiența de încărcare wireless a telefoanelor sale. Într-un brevet publicat online, se arată modul în care un accesoriu - care are de obicei o suprafață plană și vine în diverse forme și forme - aflat pe spatele unui iPhone poate fi reîncărcat fără fir, fără ca utilizatorul să se gândească permanent la plasarea sa corectă.

Soluția este un pic prea tehnică pe hârtie, deoarece explică modul în care „un dispozitiv care încorporează o componentă de aliniere bimodală poate fi atașat în mod interschimbabil la alte dispozitive - fie printr-o componentă de aliniere inelară primară, fie printr-o componentă de aliniere inelară secundară", dar obiectivul general este acela de a putea plasa pur și simplu o husă de încărcare wireless AirPods Pro sau chiar un Apple Watch pe spatele iPhone-ului și de a-l reîncărca din mers, fără a te gândi prea mult la aliniere și fără a fi nevoit să-l poziționezi mereu într-un loc specific.

Se pare că acest brevet ne aduce cu un pas mai aproape de un sistem de reversed wireless charging implementat de către Apple, poate chiar pentru seria iPhone 15, despre care se zvonește că va veni cu baterii mai mari decât actuala serie de iPhone-uri.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: