Chiar dacă, în mod normal, Apple apelează la companii externe pentru producție, producătorul încearcă să dezvolte intern cât mai multe componente care țin de partea de inginerie și proiectare. Și, potrivit ETnews, cele mai recente eforturi de cercetare și dezvoltare ale companiei vizează bateria iPhone-ului.
Raportul sugerează că Apple experimentează cu noi materiale - nichel, cobalt, mangan și aluminiu. De asemenea, noua abordare va duce la creșterea substanțială a conținutului de siliciu. Siliciul se dilată atunci când se încălzește în timpul încărcării, dar Apple a găsit o modalitate de a atenua această problemă.
Noul amestec promite o densitate îmbunătățită a bateriei (adică o capacitate mai mare la același volum) și o încărcare mai rapidă. Gigantul tehnologic va folosi probabil nanotuburi de carbon pentru a servi drept materiale conductoare, ceea ce va spori și mai mult performanța bateriei.
Același raport susține că primele dispozitive, probabil iPhone-uri, cu noua tehnologie de baterie, vor fi lansate începând din 2025. Acest lucru sugerează că dezvoltarea se află într-un stadiu mai avansat și că ar putea apărea implementată pe dispozitivele disponibile comercial mai rapid decât ne așteptăm.