Apple renunță la proiectul său dedicat dezvoltării unei mașini electrice, arată o sursă apropiată companiei, citată de Reuters. 

Decizia vine la un deceniu după ce producătorul a dat startul acestui proiect. Se pare că mai mulți angajați care lucrează la proiectul mașinii electrice vor fi transferați la divizia de inteligență artificială (AI) a firmei, potrivit Bloomberg News, publicație care a raportat prima dată această informație, citată de agenția Reuters.

Până acum, Apple nu a făcut nicio mișcare importantă în domeniul AI, spre deosebire de alți giganți din domeniul tehnologiei, precum Google sau Microsoft, care au avantajul de a fi primii ce au încorporat această tehnologie revoluționară.

Reuters arată și că Apple a refuzat să comenteze informațiile.

Ratele ridicate ale dobânzilor pentru a domoli inflația au afectat preferințele consumatorilor și au dus la o încetinire a cererii pentru vehiculele electrice, de obicei mai scumpe, determinând industria să reducă locuri de muncă și producția.

Mai mulți producători auto importanți, inclusiv liderul pieței de vehicule electrice, Tesla, au decis să se retragă din investiții, unii dintre ei schimbându-și planurile pentru a se concentra pe hibrizi în locul mașinilor alimentate complet cu baterii.
Apple a dat startul proiectului Titan, așa cum era cunoscut intern, în urmă cu un deceniu. Reuters a raportat în 2020 că Apple lua în considerare lansarea unui vehicul electric propriu începând cu 2024 sau 2025.

Share articol: