iPad-urile pliabile au fost anunțate ca fiind următoarea frontieră a tehnologiei mobile. Piața devine tot mai competitivă și toată lumea așteaptă să vadă care va fi mutarea Apple - o companie care vine în urma rivalilor, dar de la care specialiștii în tehnologie și publicul au așteptări foarte mari. 

Deși vor mai trece probabil ani buni până când vom vedea un iPhone Fold, acest lucru nu înseamnă că un dispozitiv pliabil de la Apple într-un viitor mai puțin îndepărtat este complet imposibil. Potrivit majorității surselor, un iPad Fold ar putea fi lansat cu mult înainte de un iPhone pliabil.

Când anume va veni acest produs revoluționar nu știm încă, iar singurele informații de până acum care menționează un potențial termen de lansare sunt date de un tweet al lui Ming-Chi Kuo, un analist Apple influent și foarte popular. Potrivit acestuia, un iPad pliabil ar putea fi lansat începând cu anul 2024. Cu toate acestea, Mark Gurman de la Bloomberg, un jurnalist cu o experiență foarte mare atunci când vine vorba despre Apple, este mai sceptic și nu crede că un iPad pliabil va fi disponibil atât de curând.

Referitor la preț, toată lumea se așteaptă ca un iPad pliabil să fie un dispozitiv foarte premium, cu un preț ostentativ, iar unele surse din industrie, citate de Phone Arena, vorbesc chiar și despre un cost de peste 3000 de dolari.

Potrivit majorității zvonurilor de până acum, iPad-ul pliabil va avea un panou OLED pliabil de 20" și, pe baza a ceea ce știm până deja, se pare că dispozitivul va fi un hibrid între un iPad masiv și un laptop de dimensiuni reduse.

Prin urmare, este posibil să vedem un design similar cu cel al ASUS Zenbook 17 Fold OLED, dar chiar mai mare. Dincolo de asta, potrivit lui Ming-Chi Kuo, iPad-ul pliabil ar putea avea un suport încorporat realizat din fibră de carbon. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: