Apple lucrează de ceva timp la o cască de realitate mixtă (mixed reality - MR) și se pare că gadgetul este aproape de finalizare. Cele mai noi informații arată că Apple a prezentat dispozitivul membrilor Consiliului de Administrație.

Bloomberg relatează că Apple a prezentat săptămâna trecută, pentru prima dată, „o versiune" a viitorului său headset mixed reality în fața consiliului său de administrație, format din opt membri independenți și CEO-ul Tim Cook. De asemenea, compania ar fi accelerat dezvoltarea sistemului de operare care îl însoțește, realityOS (denumit intern „rOS"). Mișcarea este văzută ca un indiciu clar că dezvoltarea a ajuns într-un stadiu avansat, deși gigantul cu sediul în Silicon Valley nu a comentat încă progresul primului său gadget de acest fel.

Informațiile apărute anterior în industrie au arătat că Apple a vizat inițial un debut oficial în cadrul WWDC 2022. Se pare, însă, că dificultățile pe partea de hardware, în special în legătură cu supraîncălzirea, ar fi întârziat anunțul. Compania viza inițial un debut în 2019, cu o lansare în anul următor. Cu toate acestea, întârzierile au împins proiectul către anul 2022.

Acum se așteaptă ca Apple să ofere detalii oficiale asupra căștii sale de realitate mixtă fie în septembrie, alături de iPhone 14, fie în cadrul unui eveniment care ar putea să aibă loc la începutul anului 2023. Căștile de realitate mixtă vor marca o premieră pentru Apple, adică intrarea într-o categorie de produse complet nouă, de la anunțarea Apple Watch în septembrie 2014. De asemenea, marchează primul produs nou major de la sosirea AirPods în 2016.

Se zvonește că headsetul de realitate mixtă de la Apple folosește ecrane micro-OLED 4K de rezoluție foarte înaltă, integrând funcții de eye tracking și suport pentru gesturi. Gadgetul ar urma să fie alimentat de un procesor Apple personalizat, echivalent din punctul de vedere al performanței cu familia M1 de chipseturi utilizate pentru MacBook și iPad.

Compatibilitatea MR va fi posibilă datorită unei rețele de până la 15 camere de luat vederi implementate pe dispozitiv, dar și sunetul spațial. Toate acestea se pare că vor fi susținute de sistemul de operare realityOS.

La nivel de preț, căștile s-ar putea vinde inițial cu peste 2000 de dolari, iar unele informații arată că ar putea ajunge și la 3.000. Acesta este, însă, un prim pas important - chiar dacă foarte scump - către adevăratul produs Apple axat pe consumator: o pereche de ochelari Apple AR, care ar trebui să fie semnificativ mai accesibili. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emsiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: