Tu ai folosit vreodată căștile la comun cu altcineva?
Într-un fel, acest gest este echivalent cu împărțirea unui bețișor pentru urechi, așa că, dacă te gândești mai bine, parcă nu e la fel de plăcut, nu-i așa?
Întrebarea e dacă împărțitul căștilor este un lucru chiar atât de rău. Există oameni care sunt împotriva acestui obicei, dar foarte mulți sunt aceia care nu pot rezista să asculte împreună cu un prieten piesa preferată.
Dacă vorbim despre căștile over ear oamenii sunt și mai permisivi. Aproape cu toții suntem de acord să le împrumutăm și altora dacă au nevoie.
Jurnaliștii de la Business Insider au trimis 22 de perechi de căști in ear la un laborator, pentru a fi testate și a vedea dacă acumulează sau nu bacterii. De asemenea, au făcut același lucru și cu două perechi de căști over ear, pentru a compara rezultatele.
Medicii au luat obiectele și le-au așezat în niște recipiente care sunt folosite pentru cultivarea mucegaiului sau bacteriilor. „Sunt mai multe celule bacteriene decât celule umane în corpul nostru. Așa că suntem siguri că va crește ceva acolo”, a declarat Susan Whittier.
„Canalul nostru auditiv este un loc întunecat, umed și cald, așa că zona este prielnică pentru dezvoltarea bacteriilor sau ciupercilor”, a precizat și doctorul Sujana Chandrasekhar.
După trei zile, jurnaliștii s-au întors la laborator pentru a vedea rezultatele. Pe două dintre perechi au fost descoperite diverse tipuri de ciuperci și multe teste au fost pozitive și pentru bacili.
Totuși, medicii au fost uimiți să constate că testele n-au avut rezultate foarte grave sau dezgustătoare. Cu toții avem anumite bacterii pe piele și, în mare, de aici au apărut și aceste rezultate de laborator.
Așadar, deși doctorii nu au descoperit nimic periculos legat de folosirea în comun a căștilor, poate data viitoare te vei gândi de două ori înainte să faci „schimb de bacterii” cu altcineva.
Mai ales că, într-un test anterior, Whittier a descoperit bacterii rezistente la antibiotice sau chiar particule din materii fecale pe smartphone-uri.