Inginerii germani de la Centrul de Cercetare pentru Inteligența Artificială au dezvoltat prototipul unui smartwatch care ajută utilizatorii să aibă o postură corectă.

Tot mai mulți oameni ajung să aibă probleme de sănătate din cauza posturii incorecte la birou, unde stau nemișcați ore în șir. În timp, ei ajung să fie cocoșați și au dureri puternice de spate. 

Oamenii de știință vor să rezolve această problemă a sedentarismului și au conceput un ceas inteligent care declanșează o alarmă de fiecare dată când utilizatorul stă cocoșat la birou.

Ceasul este conectat la senzori care sunt fixați sub haine și chiar în interiorul pantofilor și care pot monitoriza constant poziția corpului.

Prototipul acestui gadget foarte util pentru sănătate ar putea fi prezentat în cadrul târgului de tehnologie IFA de la Berlin, însă nu este deocamdată pregătit pentru lansarea pe piață.

Acest ceas inteligent va fi de mare ajutor pentru cei care stau mult timp la birou sau la televizor, avertizându-i atunci când nu au o postură corectă.

Proiectul este inițiativa unor ingineri germani, dar din echipă vor face parte și experți din Spania, Grecia și Olanda.

Folosirea constantă a tabletelor și calculatorului poate duce la probleme serioase de sănătate, din cauza poziției anormale a gâtului. 

Astfel, în timp apar dureri intense la nivelul cefei și umerilor, afecțiune numită neoficial „sindromul iPad” și care este considerată deja o boală a stilului de viață modern.

Pentru a evita apariția acestor dureri, este important să stăm la birou cu spatele cât mai drept, eventual să folosim un suport special pentru spate, care se fixează de scaun. 

La fel de important este să facem regulat exerciții pentru destinderea mușchilor umerilor și gâtului.

Share articol: