Ceasurile Apple Watch au o funcție de lanternă care face ca ecranul să devină complet alb, permițând utilizatorilor să încerce să lumineze în întuneric. Cu toate acestea, viitoarele modele Apple Watch ar putea veni cu o lanternă externă, care ar trebui să fie și mai utilă.

Potrivit unui brevet acordat companiei Apple, aceasta lucrează la un dispozitiv numit „Modular Light Assembly For A Wearable Device" („Ansamblu modular pentru emiterea luminii pentru un dispozitiv portabil”), care este „conceput pentru integrarea cu dispozitive portabile". Acesta poate fi conectat extern la carcasa unui smartwatch și la brățara acestuia.

Schița inclusă în brevet oferă o idee despre felul în care ar putea arăta viitoarele Apple Watch-uri cu lanterna externă atașată la brățările lor. Aceasta pare a fi o soluție mai practică, deoarece utilizatorul poate să îndrepte dispozitivul la fel ca pe o lanternă oriunde dorește să lumineze, în loc să-și rotească încheietura mâinii pentru a îndrepta ecranul ceasului într-o anumită direcție, acesta având o rază de acțiune și o luminozitate mai reduse.

În plus, această lumină modulară va avea propria sursă de alimentare, astfel încât nu va afecta bateria Apple Watch-ului. De asemenea, ar putea avea un buton pentru a o porni/opri fără a interacționa cu Apple Watch.

Cu toate acestea, brevetul spune că „lumina modulară poate primi o comunicare de la dispozitivul portabil pentru a activa (porni) sau dezactiva (opri) una sau mai multe surse de lumină integrate”, ceea ce înseamnă că utilizatorii ar putea să o controleze și cu Apple Watch-ul propriu.

Lumina modulară ar putea avea, de asemenea, un rating IP, deoarece brevetul spune că `ansamblurile modulare de lumină descrise în prezentul document pot include caracteristici care asigură rezistența la lichide”.

Brevetul dezvăluie, de asemenea, că lumina modulară poate fi separată de brățara ceasului, dar „în unele forme de realizare, banda este cusută, lipită sau atașată" de sursa de lumină, ceea ce înseamnă că lanterna ar putea fi vândută ca accesoriu separat pentru Apple Watch. De asemenea, am putea vedea Apple lansând noi brățări dedicate lanternei externe.
 

Share articol: