Elon Musk spune că Optimus, robotul umanoid de uz general al Tesla, ar trebui să coste „mai puțin de jumătate din prețul unei mașini".

În urmă cu câteva luni, Tesla a prezentat „Optimus Gen 2", o nouă generație a robotului său umanoid care ar trebui să fie capabil să preia sarcini repetitive de la oameni. Noul prototip a arătat o mulțime de îmbunătățiri în comparație cu versiunile anterioare ale robotului

Tesla a crezut că acest lucru este posibil prin valorificarea activității sale de inteligență artificială în cadrul programului său de vehicule cu conducere autonomă și a expertizei în domeniul bateriilor și motoarelor electrice. Aceasta a susținut că vehiculele sale sunt deja „roboți pe roți”. Acum, trebuie doar să le facă în forme umanoide pentru a putea înlocui oamenii în anumite sarcini - în primul rând sarcini repetitive și periculoase.

Într-un tweet despre Optimus, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a afirmat că „Optimus este extrem de subestimat". CEO-ul a spus că cererea ar putea ajunge la 10 până la 20 de miliarde de unități. El a mers până la a „prezice cu încredere" că Optimus va reprezenta „majoritatea valorii pe termen lung a Tesla".

Musk vede pe toată lumea având un robot Tesla Optimus acasă pentru că aceștia vor prelua o mulțime de locuri de muncă în producție și servicii.

Pentru ca acest lucru să funcționeze, vor trebui să aibă un preț oarecum rezonabil. Musk a declarat anterior că el crede că este posibil să aducă prețul sub cel al vehiculelor sale, care încep de la aproximativ 40.000 de dolari.

Acum, Musk spune că el crede că Tesla poate reduce prețul robotului său umanoid Optimus la „mai puțin de jumătate din cel al unei mașini":

Share articol: