După ce a fost prezentat în avanpremieră în luna iunie, Meta Quest 3 este acum oficial și avem toate detaliile despre cea mai recentă cască de realitate mixtă (MR) de la Meta. 

Quest 3 este mai subțire decât predecesorul său și dispune de ecrane actualizate de 2208 x 2064 de pixeli cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz și un mod experimental de 120hz. Aveți un câmp de vizibilitate de 110° pe orizontală și 96° pe verticală.

Căștile sunt echipate cu lentile cu un profil optic cu 40% mai subțire decât Quest 2. Quest 3 cântărește 515 grame, puțin mai mult decât Quest 2 (503 grame). Deși Quest 3 poate funcționa independent, vă puteți conecta la PC prin intermediul cablului Quest Link sau fără fir prin Air Link.

Beneficiezi de o putere de procesare grafică dublă față de Quest 2, datorită noului chipset Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2 asociat cu 8GB DRAM. Quest 3 aduce, de asemenea, două camere color RGB și un proiector de adâncime despre care Meta susține că oferă o rezoluție de 10 ori mai mare comparativ cu Quest 2 și o îmbunătățire de 2 ori față de Quest Pro în ceea ce privește passthrough.

Căștile au integrate difuzoare audio spațiale 3D, o curea de cap personalizabilă și controlere Touch Plus cu tehnologie haptică TruTouch. De asemenea, beneficiați de urmărirea mâinilor cu ajutorul a patru camere IR. Meta pretinde o autonomie medie de 2,2 ore de la Quest 3. O încărcare completă durează 2,3 ore cu încărcătorul de 18 W inclus.

Meta Quest 3 are un preț de 500 de dolari pentru modelul de 128 GB și 650 de dolari pentru echiparea de 512 GB. Precomenzile sunt acum deschise, în timp ce vânzările deschise vor începe pe 10 octombrie.

_________________________________________________________________________________________________

Share articol: