În ceea ce s-ar putea dovedi o realizare importantă pentru fizica fundamentală și fizica cuantică, oamenii de știință spun că au descoperit cum să producă un „cristal al timpului”.
„Cristalele timpului” sunt o ciudățenie fizică și ar trebui să fie în continuă schimbare, dar stabile din punct de vedere dinamic. Cu alte cuvinte, ele nu dau energie în timp ce-și schimbă conformația, ceea ce ar încălca o lege fundamentală a fizicii..
Acum, se pare că este posibil ca aceste cristale să existe la urma urmei.O echipă de cercetători din Stanford, Princeton care lucrează cu laboratoarele de calcul cuantic Google a susținut în cercetările sale preliminare că a descoperit cristalele de timp. În afară de a fi o descoperire științifică incredibil de abstractă - cristalele de timp reprezintă o nouă fază bizară a materiei - ea ar putea avea implicații profunde pentru lumea fizicii cuantice.
Experții cred că au descoperit cum să aducă cristalele de timp din teorie în realitate. Cercetătorii din spatele noii lucrări spun că au demonstrat experimental pentru prim dată că există un cristal al timpului.
Dacă noua cercetare se dovedește a fi una corectă și dacă cineva reușește să folosească aceste cristale de timp într-un mod practic, atunci ne putem găsi într-o lume cu computere cuantice practice, performante și ar putea transforma în realitate toate lucrurile teoretice pe care computerele cuantice le-ar putea face.
Chiar și așa, suntem încă în primele etape ale creării computerelor cuantice cu cristale de timp. Este posibil ca Google să fi dovedit că aceste cristale de timp nu sunt doar teoretice, dar cu siguranță nu le-a creat.
S-ar putea să avem nevoie de decenii de cercetare în domeniul computerelor cuantice pentru a putea integra astfel de elemente.
__________________________________________________________________________________________________
Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: