Google a lansat câteva câteva actualizări atât pentru Android Auto, cât și pentru Android Automotive OS. Poate cea mai mare noutate este că Google colaborează cu Zoom, Microsoft Teams și Cisco Webex pentru a aduce aceste aplicații de întâlniri virtuale pe vehiculele echipate cu Android. 

Dacă gândul de a participa la un apel video în mașină sună ca un pericol pentru șofer, nu vă faceți griji: întâlnirile vor fi doar audio, având controale simplificate pe ecranul de infotainment.

De asemenea, Google lansează Waze în Google Play Store pentru toate vehiculele cu Google încorporat. Acest lucru înseamnă că populara aplicație de navigație va fi disponibilă în afara doar a Android Auto și mai extins decât doar pe modelele Volvo și Polestar. Mai mult, compania le permite dezvoltatorilor să integreze instrumentarul de bord cu aplicațiile lor de navigație. În plus, dezvoltatorii pot accesa datele vehiculului, cum ar fi autonomia, nivelul de combustibil și viteza, pentru a le oferi șoferilor o perspectivă și mai bună asupra călătoriilor lor.

În plus, compania are în bibliotecă noi categorii pentru aplicațiile video și de jocuri, cu scopul de a se extinde în curând și la aplicațiile de navigare. Acestea sunt special concepute pentru a fi utilizate atunci când mașina este parcată sau de către pasageri. YouTube este acum disponibil pentru toți producătorii de automobile pentru a fi adăugat la mașinile cu Google integrat. Google spune că Polestar, Volvo și alți „parteneri selectați" s-au angajat să adauge aplicația de streaming video prin actualizări over-the-air. Mai mult, Google intenționează să adauge suport pentru mai multe ecrane în Android Automotive OS 14, ceea ce va permite „experiențe de divertisment partajate" între șoferi și pasageri.

Google spune că Android Auto va fi disponibil în aproape 200 de milioane de mașini până la sfârșitul anului 2023. De asemenea, compania spune că numărul mașinilor cu sisteme de infotainment alimentate în întregime de Android Automotive OS cu Google încorporat ar trebui aproape să se dubleze până la sfârșitul anului. Această din urmă cifră este stimulată de adoptarea de către producători auto precum Chevrolet, Volvo, Polestar, Honda, Renault și alții. În luna martie, GM a anunțat că va elimina treptat Android Auto și CarPlay din vehiculele sale electrice în favoarea Android Automotive.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: