Era doar o chestiune de timp până când Google va lansa propriul dispozitiv de urmărire a locației, similar cu AirTag-urile Apple, SmartTag-ul Samsung și Tile.

Potrivit developerului (și leaker bine documentat) Kuba Wojciechowski, echipa Nest a Google dezvoltă un tracker cu numele de cod „Grogu". Se pare că acesta va include un difuzor, precum și suport pentru Bluetooth Low Energy și ultra-wideband (UWB). Wojciechowski a găsit indicii referitoare la acest dispozitiv atunci când a observat că Google a adăugat suport pentru etichete de localizare în hub-ul pentru dezvoltatori pentru Fast Pair, caracteristica Android care vă permite să conectați rapid dispozitivele Bluetooth.

Deși nu există detalii specifice în acest moment, cel mai probabil dispozitivul de urmărire de la Google va funcționa la fel ca și al concurenței (poate fi atașat la orice dispozitiv, iar utilizatorii pot urmări locația acestuia cu ajutorul telefonului). Nu este clar încă dacă Google va putea replica experiența AirTag a Apple, dar Wojciechowski spune că atât Pixel 6 Pro, cât și Pixel 7 Pro au fost livrate cu module UWB, ceea ce le-ar permite să-i direcționeze cu acuratețe pe utilizatori către obiectele din apropiere.

Deși Google nu poate garanta că fiecare telefon Android va fi livrat cu UWB, Wojciechowski spune că în acest moment se lucrează cu producătorii de chipset-uri pentru a-i ajuta să suporte Fast Pair. Asta înseamnă că am putea vedea dispozitive de urmărire de la terți completând rețeaua de localizare, lucru pe care este greu de imaginat că Apple îl va permite vreodată. În ceea ce privește disponibilitatea, Wojciechowski nu a identificat niciun indiciu referitor la un moment specific, dar notează că ar putea fi anunțat la I/O din acest an. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: