Google intentioneaza sa produca ochelari digitali in Statele Unite, cu functii asemanatoare smartphone-urilor, precum inregistrarile video, trimiterea de mesaje si folosirea hartilor, in colaborare cu compania taiwaneza Foxconn Technology Group, a declarat joi o persoana apropiata situatiei.

Ochelarii proiectati de Google vor fi fabricati de compania taiwaneza la o unitate de productie din California, a precizat sursa.

Cofondatorul Google Sergey Brin considera ca ochelarii, numiti Project Glass, sunt viitorul computerelor mobile, el considerand smartphone-urile depasite.

Noul dispozitiv foloseste recunoasterea vocala ca metoda primara de interactiune. Ochelarii transmit pe lentile informatii in timp real, iar utilizatorul va folosi fraze standard pentru a face fotografii, a inregistra materiale video, a trimite mesaje sau a se folosi de harti.

Pentru a demonstra capacitatea ochelarilor digitali, Google s-a folosit de designeri de moda, parasutisti, acrobati si piloti, potrivit imaginilor postate pe pagina web dedicata noului proiect.

Financial Times a relatat joi ca ochelarii vor fi fabricati de compania Hon Hai Precision Industry, parte a grupului Foxconn.

Reprezentantii Foxconn si Google au refuzat sa comenteze.

Foxconn, cu sediul in Taipei, este cel mai mare producator sub contract de electronice si principal furnizor de iPhone-uri, iPad-uri si iPod-uri pentru Apple. Fabricile Foxconn din China si Brazilia livreaza pana la 400.000 de iPhone-uri pe zi.

Google, fondata in 1998 de Brin si Larry Page, a deveni cel mai mare operator de servicii de cautare pe Internet, cu venituri in 2012 de 50 de miliarde de dolari. Compania a intrat pe segmentul hardware in 2008, cand a lansat telefonul G1 in colaborare cu compania HTC din Taiwan, ca parte a strategiei de promovare a sistemului de operare Android.

Google intentioneaza sa invite un numar limitat de utilizatori sa testeze ochelarii interactivi, in urmatoarele zile, dupa ce va organiza un concurs online.

In iunie anul trecut, Brin a declarat ca ochelarii vor fi gata pentru testare in acest an, urmand sa fie disponibili pe piata din 2014.

Share articol: