Unele dispozitive Apple își vor pierde accesul la numeroase servicii ale companiei începând de luna viitoare. Acest zvon provine de la o sursă de încredere din industrie, citată de Phone Arena, care a mai dezvăluit anterior cu exactitate informații despre strategia Apple. 

Conform celor mai noi zvonuri, unele modele de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch și Apple TV nu vor mai putea rula anumite servicii începând de luna viitoare.

Sursa arată că, în afară de iCloud, toate serviciile Apple vor înceta să mai funcționeze pe dispozitivele Apple care rulează:
- iOS 11 până la 11.2.6
- macOS 10.13 până la 10.13.3
- watchOS 4 până la 4.2.3
- tvOS 11la 11.2.6

Utilizatorii afectați vor primi probabil o notificare din partea Apple pentru a-i determina să-și actualizeze dispozitivul la o nouă versiune a sistemului de operare, dacă este posibil.

Acest lucru nu este neapărat o surpriză totală. Un document Apple publicat luna trecută de MacRumors arăta că unele versiuni mai vechi de software vor înceta să mai susțină servicii precum App Store, Siri și Maps.

„Unele versiuni mai vechi de software nu vor mai suporta servicii Apple precum App Store, Siri și Hărți. Actualizați-vă software-ul la cea mai recentă versiune disponibilă pentru a continua să utilizați aceste servicii", scria în document.

Nu a fost furnizat niciun motiv pentru care aceste servicii nu vor mai funcționa pe dispozitivele care rulează versiuni mai vechi ale sistemului de operare. 9to5Mac susține că Apple ar putea plănui o actualizare importantă pentru aceste servicii și că acest lucru ar putea genera probleme de compatibilitate.

Probabil că schimbarea va avea un impact doar asupra unui număr mic de utilizatori Apple, deoarece dispozitivele vizate au fost lansate cu mult timp în urmă. Pentru perspectivă, Apple a declarat în februarie că doar 8% dintre iPhone-urile active rulau iOS 14 sau mai vechi.

Cu toate acestea, va fi un șoc pentru utilizatori. Apple nu a mai făcut niciodată așa ceva până acum și ar fi un inconvenient uriaș pentru fanii Apple care nu au mijloacele sau dorința de a-și achiziționa un dispozitiv nou.

Unul dintre lucrurile grozave despre dispozitivele Apple este că primesc suport pentru actualizări de sistem pentru o perioadă lungă de timp, dar acest lucru pare să se schimbe treptat. De fapt, chiar ieri, presa internațională a scris că iPhone 8 și iPhone X nu vor putea rula iOS 17, iar cea de-a cincea generație de iPad și prima generație de iPad Pro nu vor primi iPadOS 17. Astfel, pare clar că Apple elimină treptat suportul pentru dispozitivele mai vechi.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


 

Share articol: