Cum arata prima geanta inteligenta, care te impiedica sa spargi toti banii in magazine

Australieniii au gasit solutia perfecta pentru cei care incearca in zadar sa-si limiteze cheltuielile. Sau pe cele ale iubitelor si sotiilor, mai degraba. iBag e geanta inteligenta, care detecteaza “pericolul” si refuza sa se mai deschida!

Prototipul arata ca orice geanta normala, dar mecanismul de la interior face toata diferenta. Un modul GPS, cateva leduri si un sistem de inchidere controlat cu ajutorul unei placi Arduino iti vor tine banii la loc sigur, departe de tentatii.

Conceptul functioneaza simplu: iBag iti detecteaza pozitia prin GPS si te va avertiza printr-un LED cand te apropii prea mult de magazinul preferat. Daca ignori avertismentul si iti scoti portofelul din geanta, iBag va trimite si un SMS persoanei pe care tu o vei desemna inainte “responsabilul cu banii”.

Ca sa fii sigur ca nu cazi prada tentatiei, iBag poate fi si programata sa se inchida automat in momentele cele mai vulnerabile ale zilei, atunci cand esti dispus sa faci cele mai mari cheltuieli. Geanta inteligenta e deocamdata doar un prototip, menit sa combata criza datoriilor acumulate cu ajutorul cardului de credit in Australia. Creatorii acesteia spun ca aproape jumatate din cei care acumuleaza datorii pe cardul de credit fac in medie 1-3 cumparaturi din impuls. Geanta e disponibila si pentru barbati si costa putin sub 130 de euro.

Tu i-ai face iubitei sau partenerului tau un astfel de cadou? Intra pe pagina Yoda de Google+ si spune-ne parerea ta!

Share articol: