LG prezintă de obicei o serie de televizoare noi la CES în fiecare an, dar nu vine tot timpul cu inovații majore. 

În acest an, la Las Vegas, compania a debutat cu ceva cu totul diferit, pe lângă actualizările seriilor M și G.

OLED T este ceea ce compania numește primul televizor OLED transparent, cu rezoluție 4K și tehnologie de transmisie wireless LG pentru audio și video, scrie Engadget. OLED T este alimentat de noul procesor Alpha 11 AI de la LG, cu o performanță de patru ori mai mare decât cea a cipului de generație anterioară. Puterea suplimentară oferă o performanță grafică cu 70% mai mare și viteze de procesare cu 30% mai rapide, potrivit companiei. Modelul OLED T funcționează cu Zero Connect Box, care a debutat pe modelul M3 OLED de anul trecut și care trimite conținut video și audio wireless către televizor.

Baza OLED T găzduiește difuzoare, precum și alte câteva componente. Există, de asemenea, lumini de fundal, dar le puteți activa pentru un aspect complet transparent.

La început, unele dintre imaginile de pe OLED T pot fi puțin tulburătoare. Un cântăreț de pe afișajul transparent părea să fie de fapt în cameră - în miniatură. Lucruri precum un acvariu de pești pot fi ceva mai plăcut de privit, iar clipurile sunt redate clar și precis, arată publicația citată. 

Samsung a anunțat, de asemenea, un televizor transparent la CES 2024, dar acea versiune este Micro OLED. Și acesta pare luminos și clar, dar nu se știe nici când ar putea fi disponibil, nici cât va costa. Nici LG nu vorbește despre prețuri, dar compania a spus că intenționează să vândă televizorul OLED în 2024.

Sursa foto: engadget/Billy Steele

Share articol: