CEO-ul Meta a postat o recenzie video a Vision Pro de la Apple, noua cască de realitate mixtă, rivala Quest 3 de la Meta.

„Am încercat în sfârșit Vision Pro de la Apple", începe Zuckerberg în înregistrarea video, care a fost postată pe Instagram-ul său. „Înainte de asta, mă așteptam ca modelul Quest să aibă cea mai mare valoare pentru majoritatea oamenilor, pentru că este foarte bun și este de șapte ori mai ieftin", a spus el, făcând referire la prețul de pornire al Quest 3, de 500 de dolari, față de 3.500 de dolari pentru Vision Pro. „Dar, după ce l-am folosit, nu cred doar că Quest este mai avantajos, ci cred că este un produs mai bun. Punct."

Videoclipul lui Zuckerberg, în care stă pe o canapea și vorbește direct la cameră, a fost filmat cu un Quest 3 - adică spectatorul vede, în esență, ceea ce vede persoana care poartă casca, prin intermediul camerelor de pe exteriorul dispozitivului. Este o caracteristică a ambelor dispozitive numită „passthrough" și este una dintre caracteristicile pe care Apple le-a promovat cel mai agresiv înainte de lansarea Vision Pro la începutul acestei luni.

Videoclipul arată că purtătorul căștii poate vedea ecrane digitale mari care par să plutească în spațiu lângă Zuckerberg - similar cu modul în care a fost promovat Vision Pro.

Cel puțin deocamdată, probabil că majoritatea consumatorilor nu vor cumpăra nici Quest 3, nici Vision Pro. Ambele căști de realitate mixtă sunt încă relativ mari, greoaie și incomode și au utilizări limitate care probabil îi lasă pe toți, cu excepția celor mai mari entuziaști de gadgeturi, să se întrebe cum ar putea încorpora dispozitivele în viața lor de zi cu zi.

Atât pentru Meta, cât și pentru Apple, poziția de lider în spațiul realității mixte este crucial. Cele două companii văd realitatea mixtă ca fiind viitorul tehnologiei, deși viziunile lor diferă ușor.

Zuckerberg a recunoscut, totuși, și câteva dintre lucrurile pe care Vision Pro le face mai bine, spunând că „ecranul Apple are o rezoluție mai mare" și că „funcția de urmărire a ochilor de la Apple este foarte bună". El a adăugat că Meta plănuia să readucă vechea sa tehnologie de urmărire a ochilor pentru viitoarele produse Quest.


 

Share articol: