Se pare că Meta colaborează acum cu LG pentru a construi o continuare mult îmbunătățită a căștilor sale VR, potrivit publicației coreene Maeil Business Newspaper.

Inițial, Meta a încheiat un acord cu LG Display pentru microdisplay-uri OLED. Cu toate acestea, înțelegerea a fost extinsă pentru a include piese de la companii „înrudite” - baterii de la LG Energy și alte componente de la LG Innotek. Noul set de căști va ajunge pe piață în 2025 la un preț de 2.000 de dolari.

Quest Pro a fost lansat inițial la 1.500 dolari, dar ulterior a fost redus la 1.000 de dolari. Ambele prețuri sunt mult sub prețul de 3.500 de dolari al „computerului spațial” Apple (care este de așteptat să fie lansat anul viitor), așa că nu erau chiar concurenți direcți.

Până în prezent, nu se știe ce îmbunătățiri vor fi prezentate pe acest Meta Quest Pro 2. Microdisplay-urile OLED vor crește rezoluția de la 1.800 x 1.920 pixeli a lui Quest Pro (cu FoV orizontal de 106°), ceea ce reprezintă aproximativ 7 milioane de pixeli în total. Pentru comparație, căștile Apple au 23 de milioane de pixeli în total. Oricum, Meta tinde să fie destul de deschis cu tehnologia VR pe care o dezvoltă în laboratoarele sale, așa că ar trebui să auzim mai multe despre această cască Pro înainte de 2025.

La capătul inferior al scalei, Meta Quest 3 se vinde în această toamnă la 500 de dolari. Dar compania are și un set de căști și mai ieftin în lucru – un dispozitiv sub 200 de dolari pe care îl va prezenta în 2024.

__________________________________________________________________________________________________

 

Share articol: