Apple se pregătește pentru mult-așteptata intrare pe piața realității virtuale/augmentate (AR/VR). Chiar dacă detaliile sunt încă puțin neclare în prezent, se pare că 2023 va fi anul în care compania din Cupertino va lansa în sfârșit prima sa cască AR/VR - denumită, cel mai probabil, Reality Pro.

Noi informații relatate de DigiTimes și de MacRumors arată că modulele de lentile pentru casca VR/AR de la Apple vor fi livrate până în martie 2023. Acest calendar se potrivește perfect cu cel mai recent interval de timp pe care majoritatea analiștilor și experților în tehnologie l-au prezis în ceea ce privește dispozitivul Apple. În timp ce compania caută să reușească acolo unde mulți alți giganți din domeniul tehnologiei au eșuat (inclusiv Google), trebuie remarcat faptul că headset-ul Apple s-a confruntat cu multiple întârzieri în ultimii doi ani.

Cu toate acestea, dacă livrările de lentile încep, de fapt, la sfârșitul lunii februarie și debutul lunii martie, așa cum susține sursa, un anunț înainte de WWDC 2023 este foarte posibil. Pentru referință, acest eveniment are loc în mod tradițional în luna iunie și se concentrează pe software și pe unele dintre dispozitivele mai puțin obișnuite ale Apple.

Lansarea oficială ar trebui să vină la puțin timp după anunț, poate chiar în timpul verii. Având în vedere așteptările pentru un preț foarte ridicat, de aproximativ 3000 de dolari, și cererea limitată pe care Apple o preconizează, disponibilitatea nu ar trebui să fie la fel de problematică precum în cazul unor dispozitive atât de populare ca iPhone-urile.

Așadar, se pare că 2023 ar putea fi în sfârșit anul în care vom vedea Apple intrând pe această piață extrem de interesantă.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: