Brevetul recent depus de Apple la Oficiul pentru Mărci și Brevete al Statelor Unite (USPTO) dezvăluie o posibilă funcție viitoare pentru AirPods. Aceasta ar urma să transforme experience de ascultare a muzicii într-una și mai imersivă, mai naturală, prin luarea în considerare a acusticii mediului înconjurător.

Căștile ajustează în mod dinamic diverși parametri pentru a simula mediul acustic. Astfel, folosind senzorii, microfoanele și unitatea de procesare a semnalelor digitale disponibile, căștile ar trebui să fie capabile să recunoască locul în care vă aflați - mașină, tren, cameră, birou etc.

Algoritmul va ajusta apoi presiunea sonoră, va simula acustica mediului înconjurător și va regla acustica sunetului din fișierul audio sau video sursă. Din ceea ce putem vedea în schemele publicate, funcția Spatial Sound joacă și ea un rol esențial.

La fel ca majoritatea brevetelor, acesta poate sau nu să ajungă un produs real, așa că ne mai rămâne doar să așteptăm și să vedem ce se va întâmpla în viitor. 

____________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: