Microsoft anunta lansarea europeana a ochelarilor de realitate mixta HoloLens.

In cadrul evenimentului Future Decoded, care a avut loc miercuri la Londra, Microsoft a anuntat ca HoloLens, primul computer holografic integrat din lume, cum il numeste compania americana, va fi disponibil pe 29 de piete noi din Europa, inclusiv in Romania.

Lista completa a tarilor in care castile de realitate mixta care au la baza Windows 10 vor fi disponibile include Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Turcia.

„Realitatea mixta are potentialul de a ajuta clientii si companiile din intreaga lume sa realizeze lucruri care nu au fost posibile pana acum. Experientele de realitate mixta vor ajuta companiile si angajatii sa indeplineasca sarcini esentiale mai rapid, mai sigur si mai eficient, si sa creeze noi moduri de conectare cu clientii si partenerii”, a declarat Lorraine Bardeen, general manager pentru Microsoft HoloLens.

Prezentati initial in urma cu trei ani, ochelarii celor de la Microsoft nu se adreseaza utilizatorilor casnici si nu sunt pentru jocuri.

Compania americana tinteste anumite nise din domeniul business, care implica design, creatie, antrenament, precum si asistenta de la distanta.

Eforturile celor de la Microsoft pe zona virtuala mai includ recenta lansare a suportului software pentru Windows 10 in cadrul celui mai recent update si castile pentru realitate virtuala dedicate PC-urilor cu Windows 10, care sunt lansate de parteneri traditionali ai gigantului american, precum Asus, Dell, HP, Lenovo si altii.

In prezent, Microsoft pregateste un update de software pentru HoloLens, care va fi lansat la inceputul anului viitor.

Sursa: News.ro

Share articol: