ROG anunță lansarea lui ROG Ally, o consolă de jocuri portabilă inovatoare care aduce puterea necesară pentru a rula fără efort titluri AAA la rezoluție Full HD la dimensiuni care o fac ușor de transportat oriunde ai merge. ROG Ally are la bază procesorul AMD Ryzen Z1 Extreme și, foarte important, este compatibilă cu orice joc care rulează pe sistemul de operare Windows 11.

Pentru împătimiții de gaming care caută o consolă portabilă cu performanță și flexibilitate pentru drumurile lungi și deplasările monotone, noul ROG Ally este o alegere excelentă, fiind un produs inovator care nu te va dezamăgi.

Bucură-te de toate jocurile tale favorite, oricând, la o calitate fără precedent

Noua consolă ROG Ally este un produs de gaming deosebit, având preinstalat sistemul de operare Windows 11. Acest lucru înseamnă că tu te poți delecta cu o performanță remarcabilă și o experiență de joc captivantă oriunde te afli și indiferent ce fel de jocuri îți plac sau platforma de unde ți le procuri. Fiind dotată cu un procesor AMD Ryzen din seria Z1 Extreme și o grafică bazată pe RDNA 3, ROG Ally poate rula orice joc compatibil Windows 11 la rezoluție Full HD, cu detalii ridicate, fără a afecta fluiditatea sau calitatea imaginii.

Un factor important în acest sens este, fără îndoială, afișajul tactil IPS de 7 inch cu o frecvență de reîmprospătare de 120 Hz și compatibilitate FreeSync Premium care oferă o imagine clară și fără întreruperi nedorite în timpul jocului prin sincronizarea ciclurilor de împrospătare cu frame rate-ul din jocuri.

Designul ergonomic, foarte practic, și greutatea redusă a consolei de numai 608 grame le oferă jucătorilor posibilitatea de a se distra ore în șir, fără urmă de oboseală, indiferent dacă se joacă în aer liber, se conectează la un televizor pentru o experiență de gaming pe un ecran mare sau conectază consola la o placă video externă ROG XG Mobile ce poate fi echipată cu un GPU pentru laptop NVIDIA RTX 4090, atingând, în acest fel, o nouă limită a performanței.

Opțiunile de personalizare ale consolei sunt excelente, de acest lucru ocupându-se aplicația ROG Armoury Crate SE, o versiune special creată pentru Ally care oferă control pentru setările de joc, iluminarea RGB Aura Sync și funcțiile butoanelor. Designul ergonomic al consolei asigură accesul intuitiv la toate butoanele, oferind o manevrare excelentă nu doar în jocuri, ci și atunci când navighezi pe desktop-ul Windows, unde te poți folosi, bineînțeles, și de ecranul tactil.

O consolă compactă cu performanțe impresionante

Componenta care transformă ROG Ally într-o mașină de joc incredibil de puternică este noul procesor AMD Ryzen din seria Z1, o soluție optimizată pentru gaming-ul portabil, o evoluție a arhitecturii Zen 4 cu grafică RDNA 3 cu 12 unități de calcul. Acest procesor cu 8 nuclee și 16 fire de execuție livrează o performanță excelentă în jocuri. Puterea de calcul de 8.6 teraflopi permite rularea fluidă a jocurilor AAA și a titlurilor indie. Procesorul este ajutat de 16 GB de memorie RAM LPDDR5 la 6400 MHz, la care se adaugă un SSD cu capacitate de 512 GB. Spațiul de stocare poate fi extins folosind carduri microSD UHS-II la nevoie.

Dacă ești un gamer pasionat care își dorește să se joace folosindu-se de flexibilitatea pe care o oferă Windows 11, cea mai populară platformă de gaming, atunci ROG Ally este consola portabilă perfectă pentru tine.

Pentru a menține o temperatură optimă a componentelor, ROG Ally dispune de un sistem de răcire inovator numit Zero Gravity care constă în două ventilatoare și un radiator cu lamele ultra-subțiri și conducte de căldură cu un coeficient de fricțiune ridicat. Sistemul de răcire funcționează în orice orientare a consolei, asigurând o disipare eficientă a căldurii, indiferent de stilul tău de joc și de puterea cu care configurezi APU-ul AMD, valoarea maximă fiind de 30 Watti.

Pentru a asigura o temperatură adecvată în timpul lungilor sesiuni de gaming, inginerii ASUS au implementat pentru ROG Ally un nou sistem de răcire revoluționar numit Zero Gravity, un ansamblu format din două ventilatoare și un radiator cu lamele foarte subțiri și o serie de conducte de căldură cu un coeficient de fricțiune ridicat. Sistemul de răcire funcționează în orice orientare a consolei, cu aceeași eficiență, garantând o disipare rapidă a căldurii, indiferent de nivelul de putere selectat pentru APU, cu valoarea maximă de 30 Watti.

ROG Ally (RC71) este disponibil împreună cu o versiune de probă de 90 de zile pentru Xbox Game Pass, o  bibliotecă vastă de titluri pentru toate gusturile pe care le poți instala și juca în mod gratuit în această perioadă.

Consola portabilă ROG Ally este disponibilă prin partenerii ASUS și poate fi comandată, de asemenea, direct din eShop ASUS România.

Share articol: