Apple testează un chipset M3 cu un procesor cu 12 nuclee și un GPU cu 18 nuclee, potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg. În cel mai recent newsletter Power On, Gurman relatează că o sursă i-a trimis jurnalele dezvoltatorilor App Store care arată că cipul rulează pe un MacBook Pro neanunțat cu macOS 14. El speculează că varianta M3 pe care Apple o testează este varianta M3 Pro de bază pe care compania intenționează să o lanseze cândva anul viitor.

În special, se așteaptă ca linia M3 să profite de viitorul proces de fabricație pe 3 nm al TSMC. Trecerea de la 5nm la 3nm ar părea să explice creșterea densității nucleelor. Dacă vă amintiți, modelele M1 Pro și M2 Pro dispun de procesoare cu opt și 10 nuclee, alături de GPU cu 14 și 16 nuclee. Altfel spus, M3 Pro se pare că dispune de cu 50% mai multe nuclee CPU decât predecesorul său de primă generație. Potrivit lui Gurman, Apple a optat pentru o împărțire egală între nucleele de înaltă performanță și cele de eficiență pe bază de siliciu. El spune că cipul reperat a fost configurat cu 36 GB de memorie RAM. Pentru context, M2 Pro începe cu 16GB de memorie și îl puteți actualiza pentru a dispune de până la 32GB de RAM.

Desigur, înainte ca Apple să anunțe M3 Pro, compania trebuie să lanseze mai întâi cipul M3 standard. „Părerea mea este că primele Mac-uri cu cipuri M3 vor începe să sosească spre sfârșitul anului sau la începutul anului viitor", notează Gurman. Între timp, se așteaptă ca Apple să anunțe cel mai nou Mac al său, mult așteptatul MacBook Air de 15 inchi, la WWDC 2023, luna viitoare.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: