Declarația Samsung de duminică a promis că Galaxy Ring va oferi experiențe mai personalizate și fără întreruperi, posibile datorită progreselor în inteligența artificială.

Samsung caută să-și extindă portofoliul de dispozitive portabile axate pe sănătate prin lansarea primului său inel inteligent, care nu are încă o denumire oficială, dar care va adopta marca Galaxy. Gigantul tehnologic coreean a oferit o prezentare a inelului la evenimentul de lansare al Galaxy S24 de luna trecută și acum intenționează să dezvăluie complet dispozitivul la Mobile World Congress 2024 de la Barcelona, potrivit Bloomberg.

În timp ce detaliile complete rămân limitate înainte de prezentarea de la Barcelona, în declarația Samsung citată de Indian Express se arată că Galaxy Ring va oferi experiențe mai personalizate și fără întreruperi, posibile datorită progreselor în inteligența artificială. Capacitățile suplimentare de urmărire a sănătății oferite de inel atunci când sunt asociate cu seria Samsung Galaxy Watch existentă au fost, de asemenea, menționate succint.

Designul inelului prezintă posibilități interesante de monitorizare a sănătății în comparație cu dispozitivele mai mari, cum ar fi ceasurile și brățările de fitness. Dispozitivul va putea să măsoare fluxul de sânge pentru a urmări ritmul cardiac, respirația și alte semne vitale. De asemenea, poate include și funcționalitate EKG pentru a detecta ritmurile cardiace neregulate, la fel ca cele mai recente modele Apple Watch și Galaxy Watch.

Poate că cea mai interesantă caracteristică posibilă a Galaxy Ring este capacitatea de a monitoriza continuu nivelurile de glucoză - eliminând, în cazul diabeticilor, înțepăturile dureroase ale degetelor. Apple a lucrat pentru acest obiectiv de ani de zile, dar Samsung i-ar putea depăși ca termen de intrare pe piață.

Dincolo de urmărirea sănătății, zvonurile relatate de publicația citată sugerează că Galaxy Ring ar putea permite chiar și plățile contactless, permițându-le utilizatorilor să-și lase telefonul și portofelul acasă. Ecosistemul software unificat al Samsung le oferă un avans în fața concurenței atunci când vine vorba despre funcționalitatea inelului inteligent.

Inelul Galaxy nu se va lansa oficial decât mai târziu în 2024, dar dezvăluirea sa la MWC ar trebui să ofere prima imagine a acestui mic, dar puternic, dispozitiv purtabil.

 

Share articol: