În cadrul conferinței Snapdragon Summit 2022 Qualcomm a prezentat cea mai recentă platformă mobilă premium care va alimenta următoarea generație de smartphone-uri Android. 

Platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 2 este construită pe tehnologia de procesare pe 4nm și este compusă dintr-un procesor Kryo cu un nucleu principal tactat la o frecvență de până la 3,2 GHz, patru nuclee de performanță care funcționează la o frecvență de până la 2,8 GHz și trei nuclee de eficiență care pot atinge viteze de până la 2,0 GHz.

Potrivit producătorului de cipuri, noul cip Kryo oferă o performanță cu 35% mai rapidă și o eficiență energetică cu 40% mai bună decât predecesorul său. Între timp, GPU Adreno este prima platformă mobilă care suportă API Vulkan 1.3, alături de o serie de alte API-uri, inclusiv OpenGL ES 3.2 și OpenCL 2.0 FP. De asemenea, suportă ray tracing accelerat hardware în timp real, Unreal Engine 5 și MetaHuman de la Epic. Qualcomm susține că procesorul realizează cu 25% mai repede redarea grafică și este cu până la 45% mai eficient din punct de vedere energetic decât înainte.

Platforma Snapdragon 8 Gen 2 are modemul 5G Snapdragon X70, suport pentru tehnologia 5G dual-SIM dual-active (DSDA), Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3 LE, Spatial Audio și multe altele. Platforma suportă memorie LP-DDR5x la viteze de până la 4.200 MHz și capacități de până la 16 GB.

Qualcomm a declarat că primele livrări comerciale ale platformei mobile Snapdragon 8 Gen 2 către parteneri, inclusiv Asus, Motorola, OnePlus, Sony și Xiaomi, sunt așteptate până la sfârșitul anului 2022. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: