Samsung își dezvoltă din nou propriile procesoare și vrea să le folosească până în 2027

Potrivit unui nou zvon care își are sursa în Coreea de Sud, Samsung a reunit o echipă internă pentru a lucra la dezvoltarea propriilor procesoare. Acestea vor fi bazate inițial pe arhitectura ARM și vor fi prezente într-un chipset marca Galaxy în 2025.

Partea cea mai interesantă a raportului presupune că, începând cu 2027, Samsung va fi dezvoltat propriile nuclee CPU care nu vor utiliza modele ARM. Se presupune că acestea vor apărea în produsele realizate de Samsung Electronics, cum ar fi smartphone-urile high-end.

Samsung a mai încercat acest lucru înainte, cu o echipă dedicată în Austin, Texas. Acel proiect se numea Project Mongoose și, deși nucleele Mongoose au avut performanțe bune, acestea au avut probleme cu eficiența energetică și generarea de căldură și, astfel, întregul proiect a fost oprit în 2019.

Samsung pare decis să încerce din nou, în ciuda recentei colaborări cu Qualcomm pentru seria Galaxy S23. Se pare că firma consideră în continuare că utilizarea propriilor procesoare va aduce mari îmbunătățiri în ceea ce privește optimizarea smartphone-urilor proprii.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: