Piața accesoriilor inteligente produse de Samsung se va îmbogăți cu un nou dispozitiv dotat cu funcții similare ceasului Galaxy Watch 5 Pro.

Inelul va putea măsura pulsul, tensiunea arterială, oxigenarea sângelui și nivelul de activitate fizică al utilizatorului.

Noul gadget va monitoriza constant toți acești factori, oferind informații în timp real. Măsurătorile vor fi posibile datorită vaselor capitale prin care circulă sângele, vase aflate imediat sub pielea degetelor, pe care senzorii dispozitivului le vor analiza.

Samsung a cerut deja componente și module pentru fabricarea acestui inel, scrie Phone Arena. Primul brevet pentru conceperea unui gadget de acest fel a fost obținut în 2015, când și Appl avea în plan un asemenea dispozitiv.

Până acum însă, nici Apple, nici Samsung nu au transformat în realitate ideea unui inel inteligent pentru monitorizarea sănătății.

Conform informațiilor prezentate în brevetul obținut în luna octombrie, inelul va putea controla prin conexiune wireless alte dispozitive electronice. Spre exemplu, va putea schimba de la distanță paginile unei prezentări deschise pe un laptop.

Dispozitivul va avea încărcare wireless și ar putea beneficia și de încărcare inversă, astfel încât să primească energie de la un smartphone pe care utilizatorul îl ține în mâna cu inelul.

Rămâne de văzut însă când și dacă va apărea în magazine Samsung Galaxy Ring.
 

Share articol: