Compania Sightful lansează primul său produs, Spacetop, un „laptop cu realitate augmentată" fără ecran, care proiectează imaginile pe un ecran virtual de 100 de inci. Laptopul - dacă îl putem numi așa - este, de fapt, un nucleu hardware căruia i s-au alăturat o tastatură de dimensiuni normale și o pereche de ochelari NReal pe măsură. Ochelarii proiectează paginile online direct în fața utilizatorului, conținutul rămânând în același timp invizibil pentru oricine altcineva.

Din punctul de vedere al specificațiilor, Spacetop rulează un Snapdragon 865 asociat cu un GPU Adreno 650, 8 GB de RAM și 256 GB de spațiu de stocare, ceea ce îl plasează în aceeași clasă cu unele dintre smartphone-urile care sunt deja capabile să funcționeze foarte bine cu ochelarii AR. Cu toate acestea, nu are dimensiunile unui smartphone, măsurând 1,57 inci în înălțime, 10,47 inci în lățime și 8,8 inci în adâncime, și cântărește 3,3 kilograme, la fel ca o mulțime de alte laptopuri de pe piață.

Sightful vizează în mod clar un succes pe piața „work-from-home-or-anywhere". În același timp, realitatea augmentată este plină de potențial și poate fi integrată în multiple prototipuri de dispozitive.

Deocamdată, Spacetop poate fi cumpărat doar de 1.000 de early adopters prin intermediul unui program bazat pe înscriere. Nu există încă informații despre preț sau livrare, dar cu siguranță vom mai auzi despre acest proiect. 

____________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: