Se zvonește de ceva vreme că Apple va intra în cursa telefoanelor pliabile, dar primele informații sugerează că mai sunt cel puțin doi ani până atunci. Și, mai mult, că s-ar putea să nu fie vorba despre un iPhone, ci despre un dispozitiv de tip tabletă iPad.

În loc să aștepte iPhone-ul pliabil de la Apple, echipa de la Tech Aesthetics a decis să se aventureze și să creeze un telefon pliabil cu clapetă alcătuit din componentele interne ale iPhone X și din balamaua unui Motorola Razr 2019.

Dispozitivul rezultat se numește iPhone V și a avut nevoie de aproape un an de muncă, inginerie și multiple încercări și erori pentru a fi finalizat, arată GSM Arena.

Echipa din spatele proiectului a luat un ecran de iPhone X și a îndepărtat capacul de sticlă și straturile tactile, lăsând în schimb OLED-ul flexibil. Procesul a fost departe de a fi simplu și a necesitat manevre delicate, utilaje avansate și un total de 37 de ecrane de iPhone X înainte de a avea unul utilizabil.

Proiectul a implicat, de asemenea, două Motorola Razr 2019 care au fost demontate pentru a găzdui componentele interne ale iPhone X. Echipa a construit o placă de bază personalizată din componente tipărite 3D. Au trebuit să facă unele compromisuri din cauza restricțiilor de spațiu, iar telefonul a ajuns să aibă o celulă de baterie de 1.000 mAh care, din păcate, nu suportă încărcare wireless sau MagSafe.

Odată înlăturată partea hardware, echipa Tech Aesthetics a început să ajusteze sistemul de operare iOS pentru a se potrivi mai bine ecranului pliabil. Dispozitivul finalizat suportă split screen pentru aplicații și poate utiliza ambele părți ale ecranului pliabil.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: